PODGORIČANIN Vlatko Rašović, bivši vozač i šef kurirske službe "Atlas grupe", pristao je da bude svedok saradnik u postupcima koji se vode protiv njegovog nekadašnjeg šefa odbeglog Duška Kneževića.

Kako saznajemo Rašović je pristao da čak u dve istrage bude svedok Specijalnog tužilaštva pred čijim tužiocima je detaljno ispričao sve o malverzacijama i kriminalnim radnjama odbeglog Kneževića, o kojima, mnogo zna jer je po sopstvenom priznanju i sam u njima učestvovao.

Nakon detaljnog iskaza, Specijalno tužilaštvo je, nedavno, predložilo Višem sudu da prihvati predlog i dodeli mu status svedoka saradnika u zasada, dva predmeta.

Na osnovu njegovog priznanja, dodaje naš sagovornik, istražitelji su došli do brojnih materijalnih dokaza, među kojima je i notes u kojem je odbegli Knežević vodio evidenciju kome je dao i kome namerava da da novac.


PROČITAJTE JOŠ: Duško Knežević tvrdi da ima još dokaza protiv režima: Milovu torbu čuvam za finale (VIDEO)

Svedok saradnik je istražiteljima, saznajemo, detaljno objasnio kako je Knežević, u većini slučajeva slao novac tim osobama, a istražitelji nemaju osnova da sumnjaju u njegov iskaz jer je po sopstvenom priznanju i sam učestvovao u dostavljanju keša.


Duško Knežević

Rašović je, podsetimo, hapšen krajem septembra 2017. godine, kada je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu o pranju novca. U istoj akciji zbog istog dela, uhapšeno je još pet vozača "Atlas grupe".

U nastavku istrage za pomaganje u pranju tog novca osumnjičen je i bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Specijalno tužilaštvo do sada je podiglo tri optužnice protiv Kneževića i članova njegove kriminalne grupe, a najmanje još toliko istraga protiv njega je u toku.


DRUGI SVEDOK

RAŠOVIĆ je drugi po redu svedok saradnik. Taj status prethodno je dobio bivši izvršni direktor "Atlas banke" Đorđe Đurđić.