Ovde sam bio u martu, i imao sastanak sa predsednikom Opštine i njegovim timom. Napravili smo tada analizu onoga što se dešava u Plavu koje ne prati samo njihova potreba za razvoj i investicijama nego i za sanacijom lokalnih javnih finansija. Tada smo obećali da će se stvari u Plavu promeniti, da ćemo Plavu dati novi sadržaj i novi investicioni zamah i, naravno, raditi na stabilizaciji lokalnih javnih finansija kao snažnoj podršci jednom takvom Vladinom opredeljenju. I kao što se sećate, takođe sam rekao da ću redovno dolaziti u Plav i pratiti šta se u Plavu dešava. Zbog toga sam danas ovde na kraju godine, kada ističe građevinska sezona.

Ovo je u sredu u Plavu kazao premijer Duško Marković, koji je obišao više gradilišta u opštini Plav gde se iz kapitalnog budžeta izvode radovi vredni oko šest miliona evra, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo tokom radova i saradnjom sa lokalnim rukovodstvom.

Pročitajte još - NEVEROVATNA PORUKA PREMIJERA CRNE GORE: Ne može o Zakonu o veroispovesti govoriti crkva koja je protiv NATO i EU

Predsednik Vlade je obišao radove na prvoj fazi puta Plav-Vojno selo-Gusinje, vredne 850.000 evra kao i radove na rekonstrukciji Prnjavorske ulice, ukupne vrednosti oko 670.000 evra i radove na gradnji novog gradskog trga vredne oko pola miliona evra.

Crnogorski premijer rekao je u razgovoru sa građanima da lokalna vladajuća koalicija funkcioniše dobro i skladno, da Vlada i lokalna vlast u Plavu rade predano i zajedno, da se to vidi i da prvi put Vlada ima iz Plava i podršku i pritisak.

- Impresioniran sam kako to radi lokalno rukovodstvo Opštine Plav od predsednika do kompletnog njegovog tima. To i meni daje elan - rekao je premijer, koji se, kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, sa lokalnim rukovodstvom saglasio da dalji prioriteti treba da budu projekat puta ka Dečanima na Kosovu i zaštita i valorizacija Plavskog jezera.