Odlukom vanpretresnog veća Višeg suda u Bijelom Polju, kojim je predsedavao sudija Radoslav Konatar produžen je do daljeg pritvor D.K. (28) iz Nikšića, nastanjenom u Podgorici, protiv koga je prethodno potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, kojom se tereti da je počinio krivična dela silovanja, otmice i nedozvoljenog držanje i eksplozivnih materija.


Prema navodima optužnice, on je 20. januara ove godine, upao u stan gde je u Podgorici sa ocem i sestrom živela njegova devetnaestogodišnja bivša devojka. Preteći joj pištoljem, naterao je da uđe u automobil, posle čega su se odvezli do mesta Manastira Morača, gde ju je posle fizičkog zlostavljanja tokom vožnje - silovao.


PROČITAJTE JOŠ: Oteo bivšu devojku, pa je silovao


Potom je D.K. startovao kola i krenuo u pravcu Kolašina i pustio devojku da izađe iz vozila, za koje je kasnije utvrđeno da je ukradeno. Devojka je zatim policiji prijavila šta joj se dešavalo. Policija ga je ubrzo pronašla, a posle privođenja u tužilaštvu je negirao navode bivše devojke, tvrdeći da se sve desilo na dobrovoljnoj osnovi.