Hrvatski ministar najavio podršku Albaniji

Beta

05. 10. 2019. u 18:19

Хрватски министар најавио подршку Албанији

Foto EPA / Davor Božinović

Naši albanski prijatelji znaju vrlo dobro da mogu računati na punu podršku Hrvatske jer je proširenje EU, uz ispunjavanje uslova koji se traže.., u našem interesu", rekao je ministar Davor Božinović

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najavio je u Zadru podršku Hrvatske Albaniji na "evropskom putu" koji je, kako je rekao, i u hrvatskom interesu. Hrvatska podrška, kako je preneto, posebno će doći do izražaja od početka sledeće godine, kada Zagreb preuzme predsedavanje Savetom EU.

"Albanija je u fazi kada očekuje otvaranje pregovora s Evropskom unijom. Naši albanski prijatelji znaju vrlo dobro da u tome mogu računati na punu podršku Republike Hrvatske jer je proširenje EU, uz ispunjavanje uslova koji se traže.., u našem interesu", rekao je ministar Božinović posle Međunarodnog skupa o albanologiji, javila je agencija Hina.


PROČITAJTE JOŠ: NEOČEKIVAN POZIV: Evo šta su branitelji poručili Miloradu Pupovcu

Božinović je u Zadru s ministrom unutrašnjih poslova Albanije Sanderom Lješajem razgovarao o zaštiti granica od ilegalnih migranata i izrazio zadovoljstvo što je Albanija potpisala sporazum s graničnom službom EU, Fronteksom, i time što je 11 hrvatskih policijskih službenika angažovano na zaštiti granica Albanije od ilegalnih migranata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

HVALA BOGU STO NISTE I NASI PRIJATELJI

05.10.2019. 19:04

Prijatelj naseg neprijatelja isto je nas neprijatelj.

Istoričar

05.10.2019. 21:56

Kažu da su najgori oni, što su iz pravoslavne vere prešli u muslimansku i katoličku veru. Božinović je potomak pravoslavnih Srba iz Like, i ovaj novokomponovani Hrvat bi da bude veći katolik od Pape, pa udvorništvu nikad kraja. Kao i njegov kolega ministar Krstičević, koji je zaboravio da promeni prezime u Križanović, jer Krstičević je čisto srpsko prezime. A takvih je skoro polovina današnjih Hrvata i 90 % muslimana iz bivše Jugoslavije.

A što se vi koprcate

06.10.2019. 15:11

@Istoričar - Lepo proverite, pa ćete videti... Pre 150 godina ste bili Srbi.

БГД - 011

06.10.2019. 02:29

Као што лепо каже наш народ: "сличан се сличном радује"...

Znam dosta Božinovića

06.10.2019. 15:13

al' su oni svi Srbi... odakle je ovaj ispao, pojma nemam.