RUSKA AMBASADA PORUČILA: Ne mešamo se u unutrašnje stvari BiH

Tanjug

petak, 04. 10. 2019. u 17:00

РУСКА АМБАСАДА ПОРУЧИЛА: Не мешамо се у унутрашње ствари БиХ

Ambasada Ruske Federacije u BiH

Očigledno je da se jedan od konstitutivnih naroda u BiH protivi članstvu u NATO-u, saopštila je Ambasada Ruske Federacije
Rusija se nikada nije mešala u unutrašnje stvari BiH i nema takve namere, ali sa žaljenjem beleži neprekidne pokušaje uvlačenja naroda BiH u orbitu vojno-političke Severnoatlantske alijanse, čemu se jedan od konstitutivnih naroda protivi.


To je saopštila Ambasada Ruske Federacije u BiH, koja skreće pažnju na činjenicu da svi koji su upoznati sa realnom situacijom u savremenoj BiH mogu videti da nema ni znakova konsenzusa u lokalnom društvu u pogledu članstva u NATO-u.


"Očigledno je da se jedan od konstitutivnih naroda u BiH protivi članstvu u ovom vojnom bloku, da nije zaboravio malignu ulogu koju je Alijansa odigrala tokom sukoba u BiH i na Kosovu 1995. i 1999. godine, i da se protivi integraciji u NATO, što je, sa tačke gledišta logike i zdravog razuma, sasvim razumljivo", ističe se u saoštenju, preneli su mediji u BiH.


PROČITAJTE JOŠ: LAVROV UPOZORIO: SAD pokušavaju da revidiraju Briselski sporazum i uvuku tzv. Kosovo u NATO


Izračeno je i uverenje da veštačko uvlačenje BiH u evroatlantsku orbitu potkopava unutrašnju političku stabilnost, stvara nove podele i u suprotnosti je sa logikom Dejtonskog mirovnog sporazuma u kojem je predviđeno donošenje vitalnih odluka isključivo na osnovu konsenzusa tri konstitutivna naroda.


Nopominu da poštuju suverenu volju naroda.


"U vezi sa nastavkom tumačenja stava Rusije o evroatlantskim integracijama BiH, hteli bismo konačno da razjasnimo ovo pitanje. Naglašavamo da se Rusija nikada nije mešala u unutrašnje stvari BiH, nije imala i nema takve namere. U takvim kategorijama ne radimo u principu, poštujemo suverenu volju naroda", navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

тлн

05.10.2019. 08:51

Уколико БиХ угурају у нато, Русија треба да анектира Републику Српску и направи војну базу у истој.....да постанемо Руска губернија и да укинемо смрдљиву марку и уведемо Српску рубљу као званичну валуту!!! Што даље од еу и нато!!