GRBLjANI OGORČENI: Voditelj emisije “Živa istina” vređao SPC i kneza Lazara (VIDEO)

V. K.

četvrtak, 03. 10. 2019. u 10:28

ГРБЉАНИ ОГОРЧЕНИ: Водитељ емисије “Жива истина” вређао СПЦ и кнеза Лазара (ВИДЕО)

Emisija “Živa istina”

Na crnogorskom javnom servisu saopšteno niz grubih neistina, i insinuacija navodi se u reakciji Matice Boke

MATICA Boke reagovala je povodom emisije “Živa istina” na Javnom servisu koja se bavila temom –“Da li je SPC autokefalna 800 godina?”, navodeći da je autor izneo niz grubih neistina, insinuacija i primitivnih uvreda pre svega na račun Grblja i Grbljana.

Pročitajte još: Crnogorska funkcionerka: Domaći izdajnici i kukavice prisustvovali poseti Irineja

- U osobenom isledničkom maniru, autor je u razgovoru sa istoričarem Žarkom Lekovićem, pokušao da relativizuje povode za svečanost, dovede u pitanje samo postojanje i legitimitet SPC, Svetog Savu i Svetog Cara Lazara Kosovskog Grbljanovića. U sramnom istupu koji je nezapamćen na našem medijskom prostoru još od nesrećnih ratnih devedesetih godina, autor “Žive istine” se prizemnim i primitivnim uvredama pod plaštom samo njemu znanog predanja, u uličarskom maniru ostrvio na legendu o grbaljskom poreklu Cara Lazara, što mu je očigledno posebno zasmetalo. Dok se pilatovski tobož “izvinjavao” uz ostrašćenu gestikulaciju izneo je svoju verziju “predanja” o tome kako je Car Dušan odveo kao dečaka budućeg Cara Lazara iz Grblja, “a da su mu oca Grbljani ubili jer je previše plakao za njim i izvor pored manastira Podastva nazvali “pizdina voda”!? Na stranu to što ova sramna priča nema veze sa nikakvim predanjem o Caru Lazaru i vekovnom duhovnom sedištu Grbljana, I to što se potok koga narod tako zove ne nalazi u ovom, već u sasvim drugom delu Grblja, jasna je ostrašćena mržnja i šovinizam koja je bila povod za ovu nečasnu I krajnje uvredljivu izmišljotinu, ističe se u reagovanju Matice Boke koje je potpisao predsednik Matice Boka–podružnice Grbalj, Ivan Knežević, podsećajući da su Grbljani bili i ostali časno junačko pleme koje je u svojoj slavnoj prošlosti dizalo bune i ustanke protiv zavojevača i okupatora u Boki.

- Ali niko od njih se nikad nije drznuo da vređa njihov ponos I njihovog najsvetijeg plemenika koga su svi Grbljani kroz vekove nosily kao uzor i ideal u svojim srcima.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

Mirjana

03.10.2019. 10:48

takvo nastupanje kvazi istoričara govori o plodnosti njegove inteligencije i obrazovanja !!!Pokazao je svoju licnu kartu!!

bajo

03.10.2019. 11:18

E bas ovaj je strucnjak Sukovic.... Hahaha. Ovoga i gotovo sva rodbina odbacuje kao rodjaka. Ovakve ni rodjena majka ne voli. ! Ovdje nije dozvoljena rijec koja njemu pristaje....

Vojvoda Moracki

03.10.2019. 11:26

Ovaj Sukovic je samo jedna bezopasna osobica. Dodje li do smjene vlasti, a oce, mijenja plocu. Bice on "iskonski" Srbin.

Pantagruel

03.10.2019. 13:19

@Vojvoda Moracki - Е, баш им то не треба дозволити. Сада се мора записивати све што је ко од Милових вазала радио и говорио против српског идентитета Црне Горе. Па када дође време, поступити како нас је Његош учио.

Ratko Milunovic

03.10.2019. 11:54

Da nije bilo Grbljana nebi bilo uva pravoslavnog u Boku. Zato veliki respekt za svakog Grbljanina! A ovaj i nezna okle je a ni ko su mu preci zato ga ne treba uzimat za ozbiljni. Jer takva mu je za sad uloga dodijeljena. Samo je prelos glumac!

Ivan

03.10.2019. 14:10

@Jovana - Oće , oće, samo ih vi Srbi pozovite na oružani ustanak. Nikad nećete uspjeti da vidite sami sebe, nama je žao što imate te falinke, al sami ćete platiti svoja djela

Lala

03.10.2019. 14:39

@Jovana - Ej brate moj nesrecni, od silne mrznje ne vidis da ces uskoro osvanuti u Albaniji. Nece vam ni Nato moci pomoci. Seticete se vi tada svojih srpskih korena i Pravoslavne vere! Ne treba nikakav ustanak, nikakvo oruzije. Milo i tako uskoro silazi sa vlasti!

Srb

03.10.2019. 14:50

@Jovana - Jos jedan bez falinke, savrseni. Ocito je da nemate svesti koliko jadno izgledate, milogorci. Srusice vam se ta prica kao kula od karata, jer je potpuno prazna i glupa.

KIKO PAVLOV

05.12.2019. 18:00

@Jovana - grešite kada napadate šuković Darka.On mi je obećao, ono jeste malo se dvoumi ali ode on u advokaturu.pametan, eleokventan, a bogomi ima ga, nije za bačiti,a šta mu drugo treba.Tašnu i te kakvu tašnu smo mu nabavili, bogumi u Beogradu ga čeka i kancelarija.Ode naš Šuko a vi dolje avetajte, aveti

kiko pavlov

13.12.2019. 12:49

@Jovana - sramota kako ovog dobrog i čestitog čovjeka Šukovića, nazivate..On pkušava da vas bezbožnike montenegrine prosvjetli i na pravi put izvede.Ali viđećete kada on ode u advokate, kukaćete za njim .Ovaj dobri čovjek samo želi da vam donese bar malo istine,vama koji ste skrenuli sa pravog puta.. A Šukoviću bi poručio, SAMO TAKO RODE MOJ,NE SKREĆI MOGU SAMO DA TE MRZE.

cvele

03.10.2019. 13:54

a možda je Šuki čuo i da magarac leti....hm valjalo bi i to predanje uvrstiti u njegov značaki opus ...

Bobbie

03.10.2019. 14:31

Meni je iskreno zao voditelja jer je njemu deda bio Srbin, otac komunista a on?Neka se zove kako hoce ali zauvek je pljunuo na svoje pretke.

ene, sad...

03.10.2019. 15:37

gledao sam samo jednu emisiju ovoga pravnika sa beogradskog univerziteta! kada je gostovao nas istoricar Predrag Markovic! Ovaj covek je bolestan od mrznje! Ne poricem mu pravo da se oseca kako god zeli i voli koga god hoce ali na njega i njegove emisije ne trosim vise dragoceno vreme! Cudi me da sem njegovih istomisljenika bilo ko pristaje da gostuje!

Rade Bg

03.10.2019. 15:43

Sve su to podguzne musice kriminalca Mila Djukanovica! Ako Milo Djukanovic mrzi srbe, Srbiju i sve sto ima veze sa srbijom,zasto gradi auto-put ka Srbiji? Zasto je doveo na svadbu svom sinu srpsku muziku? Zasto ulaze pare na Zlatiboru preko Pekovica? Sa jedne strane pljuje i ugnjetava srbe a sa druge strane zeli interes! Kada ce drzava Srbija da preispita ulogu Pekovica na Zlatiboru?

Ivan

04.10.2019. 11:24

@Mild Max - Vi mislite da je vrijeđanje odgovor na istinu. Jeste li odgledali emisiju, može dosta da se nauči od gospodina Šukovića, da vam je cijela istorija zasnovana n.a. mitovima. Mogli ste dosta naučiti i od gospodina akademika Lekovića, da vam je cijela istorija zasnovana na mitovima