SUDIJE Apelacionog suda Crne Gore odbile su kao neosnovane žalbe i potvrdile odluku kolega Višeg suda kojom je odlučeno da se Saša Sinđelić, državljanin Srbije, izruči Hrvatskoj radi izdržavanja zatvorske kazne. To je zvanično saopšteno iz tog suda. Inače Sinđelić je bio svedok saradnik u slučaju "državni udar".

- U postupku odlučivanja Apelacioni sud Crne Gore je utvrdio da je prvostepeni organ na pravilan i zakonit način utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje okrivljenog Saše Sinđelića. Pobijanim rešenjem nije povređeno niti jedno pravo propisano Evropskom konvencijom o ekstradiciji, Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovora između Republike Crne Gore i Republike Hrvatske o izručenju - saopšteno je iz suda.


PROČITAJTE JOŠ - ODBIJEN ZAHTEV SAŠE SINĐELIĆA: Ništa od azila


Rešenjem Višeg suda utvrđeno je da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Republike Srbije okrivljenog Sinđelić V. Saše, iz Smedereva, po zamolnici za izručenje Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske od 15. 7. 2019. godine.

- Sinđelić treba da bude sproveden na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 21 godine. Presudom Županijskog suda u Vukovaru osuđen je za teško ubistvo i tešku krađu - navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Sudija Suzana Mugoša nedavno je okončala pisanje presude za "državni udar", prema kojoj su, između ostalih, opozicionari Andrija Mandić i Milan Knežević nepravosnažno osuđeni na po pet godina robije. Organizatori - Rusi, osuđeni su ukupno na 27 godina robije. Sinđelić je bio svedok saradnik u ovom slučaju koji mnogi nazivaju "proces veka".