Uprava javnih radova dobila je upotrebnu dozvolu za novu kanalizacionu mrežu u Beranama. Izdavanjem upotrebne dozvole za novi kanalizacioni sistem, Uprava javnih radova uspešno je privela kraju jedan od složenijih segmenata 12 miliona evra vrednog projekta ''Unapređenje vodosnabdevanja i izgradnja sistema za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže u opštini Berane''.

Ovo je saopšteno iz Uprave javnih radova iz koje naglašavaju da su radovi na kanalizacionom sistemu obuhvatili rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove mreže u dužini od 21 kilometar, kao i izgradnju 1,5 kilometra atmosferske mreže, za koje je izdvojeno oko šest miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ - UHAPŠEN MIGRANT IZ LIBIJE: Krio se ispod autobusa!

- U okviru projekta izgrađeno je i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, čiji je probni rad u završnoj fazi. Takođe, očekuje se da uskoro budu završeni i radovi na novoj vodovodnoj mreži. Kompletan posao sa 85 odsto se finansira bespovratnim sredstvima Evropske unije iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć IPA - Regionalni razvoj, a ostatak obezbeđuje Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta. Realizacija projekta omogućiće povećanje kvaliteta života građana sa područja beranske opštine, kao i trajno rešavanje pitanja zaštite životne sredine, zahvaljujući modernom postrojenju za tretman otpadnih voda, kažu iz Uprave javnih radova.