Kinezi potvrdili ozbiljne namere za preuzimanje Aluminija

Tanjug

26. 09. 2019. u 11:22

Кинези потврдили озбиљне намере за преузимање Алуминија

Foto: Jutjub printskrin

Delegacija kineske državne kompanije NFC, koju čine inženjeri i finansijski stručnjaci, posetila je Aluminij kako bi napravila procenu proizvodnih kapaciteta i proizvodnog potencijala u nastojanju spasavanja posrnulog giganta
Ulazak kineskog giganta metalske industrije "China Nonferrous Metal Industrys Foreign Engineering and Construction" (NFC) u mostarski Aluminij sve je izvesniji.

U sklopu akvizicije Aluminija, grupacija "M.T.Abraham" poslala je grupu stručnjaka u mostarsku fabriku radi izrade dubinske analize poslovanja (due dilligence). Potencijalni kineski investitori potvrdili su za Večernji list da imaju ozbiljne namere i da preduzimaju aktivnosti koje idu u smeru stvaranja preduvslova za konačnu odluku.

PROČITAJTE JOŠ -U traganje za naftom uloženo 9,5 miliona

Delegacija kineske državne kompanije NFC, koju čine inženjeri i finansijski stručnjaci, posetila je Aluminij kako bi napravila procenu proizvodnih kapaciteta i proizvodnog potencijala u nastojanju spasavanja posrnulog giganta, prenosi portal Indikator.ba.

NFC-ovo poslovanje pokriva širok spektar projekata vezanih za nerđajuće metale, počev od projektovanja, instalacije, konsaltinga, snabdevanja opremom, tehničkih usluga, edukacije i obuke osoblja, te razvoja i dizajna tržišta.

NFC je osnovao mešovito preduzeće zajedno sa grupacijom "M.T.Abraham", trenutno jedinim ozbiljnim igračem koji je pokazao zanimanje za preuzimanje fabrike i koji je izdvojio značajna sredstva za proces analize stanja i đu dilidžens.

"NFC-ova zvanična poseta jasna je poruka o namerama ''M.T.Abraham'' grupacije o preuzimanju Aluminija d.d. Mostar i saradnji sa svetskim gigantom aluminijumske industrije kako bi posrnulo preduzeće digli na noge u bliskoj budućnosti", kazali su za Večernji list iz ove velike kineske kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije