Porodica Mašović poklonila 25 lap topova gimnaziji Panto Mališić u Beranama

M. S.

25. 09. 2019. u 14:22

Породица Машовић поклонила 25 лап топова гимназији Панто Малишић у Беранама

Foto: Gimnazija

Donaciju su uručili Mileta Mašović, Sofijin sin, i unuka Sofija, koja nosi ime čuvene profesorke
Porodica nedavno preminuleugledne dugogodišnje profesorke Gimnazije ''Panto Mališić'' uručila je nadaleko čuvenoj obrazovnoj instituciji nesvakidašnju donaciju - 25 lap topova i projektor za potrebe dva kabineta biologije u školi.

Donaciju su uručili Mileta Mašović, Sofijin sin, i unuka Sofija, koja nosi ime čuvene profesorke, koje se još uvek sećaju generacije njenih nekadašnjih učenika, od kojih su mnogi stekli respektabilna imena u svojim profesijama.

PROČITAJTE JOŠ -Ugovor o radu dobilo 400 invalida

- Sofija Mašović svojom nastavničkom misijom ostavila je dubok trag u jednovekovnom trajanju Gimnazije u Beranama, tako da je ova donacija samo osvežila sećanja na jednog prosvetnog radnika koji je u potpunosti davao sebe u procesu prenošenja znanja svojim učenicima. I zato, nemerljiva je vrednost koju imaju ovakvi prosvetni radnici, a to je da - i nakon fizčkog odlaska, njihova dela ostaju da žive još dugo, kroz brojne generacije njihovih učenika, kazao je direktor gimnazije Sreten Lutovac, koji se zahvalio porodici Mašović na donaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije