Otvorena Mojkovačka filmska jesen

M. S.

23. 09. 2019. u 23:44

Отворена Мојковачка филмска јесен

Duško Marković / Foto Vlada Crne Gore

Festival danas prepoznajemo kao scenu za promociju domaćih filmskih stvaralaca, ali i kao priliku za regionalnu i širu participaciju u ovoj kulturnoj sferi, kaže premijer Duško Marković

Vlada Crne Gore je za prethodne tri godine za razvoj kulture samo na severu opredelila preko milion i po evra. Nastavićemo da izdvajamo i dodatna sredstva za kulturu, i ovde u Mojkovcu i na svakom drugom mestu. ''Mojkovačka filmska jesen'', jedna od najstarijih manifestacija kulture u Crnoj Gori, sa višedecenijskom tradicijom koja je duboko ukorenjena i na prostoru bivše Jugoslavije.

Ovo je na otvaranju 44 filmskog festivala ''Mojkovačka filmska jesen'', kazao predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, otvarajući ovaj festival, ističući da je on tokom postojanja od bezmalo četiri i po decenije, prolazio kroz različite koncepcijske promene i prilagođavanja, i danas se na širim prostorima prepoznaje kao Festival glumca istog govornog područja.


PROČITAJTE JOŠ: Marković u Bijelom Polju: Nema severa bez puteva

Festival danas prepoznajemo kao scenu za promociju domaćih filmskih stvaralaca, razvoj nacionalne kinematogafije, ali i kao priliku za regionalnu i širu participaciju u ovoj kulturnoj sferi. Poseban je i zapažen značaj Festivala za kulturnu ponudu Mojkovca, odnosno crnogorskog severa, ali i države u celini, kazao je premijer Marković, ističući da su Vlada i Ministarstvo kulture uložili značajan trud kako bi crnogorska kinematografija bila usklađena sa zahtevnim međunarodnim standardima, i postala deo jedinstvene evropske filmske scene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije