Na podgoričkom groblju Čepurci sahranjen Koča Pavlović

V. K.

22. 09. 2019. u 18:15

На подгоричком гробљу Чепурци сахрањен Коча Павловић

Foto: Skupština Crne Gore

Na večni počinak potpredsednika Pokreta za promene ispratili su porodica, brojni prijatelji, kolege poslanici

POSLANIK Demokratskog fronta i potpredsednik Pokreta za promene Koča Pavlović (57) sahranjen je danas na podgoričkom groblju Čepurci. Na večni počinak ispratili su ga porodica, brojni prijatelji, kolege poslanici. Pre podne u Skupštini Crne Gore održana je komemorativna sednica. Nakon što su poslanici minutom ćutanja odali poštu preminulom Pavloviću, predsednik parlamenta Ivan Brajović rekao je da Pavlovića dugo pamti iz skupštinskih rasprava.


Pročitajte još: ODLAZAK OPOZICIONOG POLITIČARA: Preminuo Koča Pavlović


-Sećaću se strasti sa kojom je zastupao i borio se za svoje stavove, kao i njegovo dostojanstvo kako se nosio sa bolešću. Njegovom smrću porodica, kolege partijske i saborci izgubili su mnogo. Smrt briše sve razlike ali ostaju sećanja, kazao je Brajović.


Pročitajte još: ANB podmetnula mejl Koči Pavloviću?


Predsednik Pokreta za promene, Nebojša Medojević, rekao je da se Koča borio za svoj san i svoju Crnu Goru koristeći najubojitije oružje - reč.

- Imao je tu veštinu da sve o čemu govori svede u jednu reč. Čitavo njegovo okruženje bila je reč i to obavezuje. Teška reč, to je isto bio Koča, oštra reč, kazao je Medojević.-Dragi Kole putuje tamo gde je sloboda i mir. Nema predaje.

Koča Pavlović je bio jedan od osnivača NVO Grupa za promene koja se 2006. godine transformisala u političku partiju Pokret za promene. Pre politike bavio se novinarstvom radeći na televizijama Montena i Budva. U četiri mandata bio je poslanik gde je ostao upamće po oštrim i kvalitetnim rasprava. Na večnom ispraćaju njegove kolege kazale su da je Koča verovao u ono št priča i da je pričao u ono što veruje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije