OLIMPIJSKA BJELAŠNICA: Bez gužve i vikendom (FOTO)

V.Mitrić

21. 09. 2019. u 16:54

ОЛИМПИЈСКА БЈЕЛАШНИЦА: Без гужве и викендом (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Izgradnjom spojnog puta Hotel Maršal - Donja Grkarica stvoreni su uslovi da se saobraćaj na Bjelašnici odvija jednosmerno od Gornje Grkarice, Babina Dola do Donje Grkarice
Gužve na Bjelašnici, ponajviše na Babinom Dolu, koje su ranije ostajale u lošem sećanju gostima ove olimpijske planine, od ove zimske sezone, trebale bi da budu stvar prošlosti.


Izgradnjom spojnog puta Hotel Maršal - Donja Grkarica stvoreni su uslovi da se saobraćaj na Bjelašnici odvija jednosmerno od Gornje Grkarice, Babina Dola do Donje Grkarice. Ukupna dužina spojnog puta je oko 2200 metara.Na ovaj način će se izbeći gužve u samom centru olimijske planine, pogotovo u dane vikenda i praznika.

Imajući u vidu da su u toku i radovi na izgradnji podzemne garaže koja će imati kapacitet 100 mesta, treba očekivati značajno bolje uslove tokom ove ski sezone na Bjelašnici.


Inače, spomenuta saobraćajnica povezuje dva regionalna puta, i to Gornja Grkarica - Pendičići i Gornja Grkarica - Šabići - Sinanovići - Argud.Teretni saobraćaj će se, takođe, usmeravati pravcem Hotel -Maršal –Donja Grkarica- Gornja Grkarica i obratno, što će dodatno olakšati saobraćanje.

Izvođač radova na ovom putu je MGBH Sarajevo, a nadzor provodi Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Ulaganja u ove svrhe tokom ove godine uloženo oko 910.000,00 KM. Na području Trnova u ovoj godini radi se na više od deset projekata vrednih tri miliona KM.


Iz opštine Trnovo su potvrdili da privode kraju aktivnosti koje su planirali za ovu godinu, p da će u dobroj saradnji s višim nivoima vlasti uspeti da napravi ono što nisu imali u prethodnim godinama kada je u pitanju priprema za zimsku sezonu.


Pročitajte još: Bolji drumovi do olimpijskih planina


Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta prilikom nedavne posete izjavio je da je napravljeno dosta,” ali će biti napravljeno još do kraja ove građevinske sezone kada je u pitanju opština Trnovo”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije