Kneževićevom kumu produžen pritvor

Tanjug

subota, 21. 09. 2019. u 10:22

Кнежевићевом куму продужен притвор

Foto arhiva Vijesti

Viši sud u Podgorici produžio je za još dva meseca pritvor Dejanu Sekuliću, piše podgorička štampa

Viši sud u Podgorici produžio je za još dva meseca pritvor Dejanu Sekuliću, piše podgorička štampa.


Sekulić je kum predsednika Atlas grupe Duška Kneževića, a uhapšen je 20. avgusta zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba u privrednom poslovanju.


Kako tvrde iz Specijalnog tužilaštva, Sekulić je u periodu od 2009. do 2016. godine podstrekavao Mihaila Banjevića, Duška Đukanovića i Đorđa Đurđića da mu pribave imovinsku korist zloupotrebom službenog položaja, prenosi CDM.


U Specijalnom tužilaštvu sumnjaju da je Sekuliću 2009. godine mimo svih bankarskih procedura odobren kredit u iznosu od 365.000 evra i da su mu Banjević, Đukanović i Đurđić raznim aneksima ugovora i refinansiranjem kredita omogućili da ne vrati kredit.


PROČITAJTE I: Vujošević priveden tužiocu; Pojavio se treći snimak Duška Kneževića (VIDEO)


“Oni pritom nisu, u skladu sa zakonom i bankarskim procedurama, obezbedili banku, čime je Atlas banci pričinjena štetaod 592.103 evra. Sekulić je tu sumu potrošio nenamenski tako što je oko 14 hiljada preneo na svoj račun u Atlas banci, u gotovini je podigao oko 246 hiljada, dok je 144 hiljade preneo na račun kompanije Atlas invest, čiji je vlasnik Duško Knežević”, tvrde iz Tužilaštva.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije