TVRDI DA NIJE KRIV: Osumnjičeni za ubistvo pripadnice granične policije rekao da je pokušao da se otruje

Novosti online

četvrtak, 19. 09. 2019. u 19:30

ТВРДИ ДА НИЈЕ КРИВ: Осумњичени за убиство припаднице граничне полиције рекао да је покушао да се отрује

Depositphotos

Senad Basarić (59), osumnjičeni za ubistvo Irme Forić (53), pripadnice Granične policije BiH, na saslušanju u policiji je izjavio da je posle njene smrti pokušao da izvrši samoubistvo
Senad Basarić (59), osumnjičeni za ubistvo Irme Forić (53), pripadnice Granične policije BiH, na saslušanju u policiji je izjavio da je posle njene smrti pokušao da izvrši samoubistvo, kazao je za Avaz njegov advokat Omar Mehmedbašić.


"On je izjavio da ju je voleo i da je trebalo da se venčaju. Tog dana bili su na planini. Rekao je da je ona pala u stanu, te da je kad je shvatio da je mrtva, popio 30 tableta da se ubije. Nošen strahom, on je sa njenog mobilnog, slao poruke njenoj kćeri da se ne vidi da je mrtva", kazao nam je Mehmedbašić.


Basarić je uhapšen u četvrtak u 07.30 na području sarajevske opštine Novi grad.


Forićeva je dan ranije pronađena mrtva u svom stanu u Ulici Ramiza Salčina u Sarajevu. Imala je više rana na vratu i povreda po telu nastalih najverovatnije dva-tri dana ranije tupim predmetom. Neki mediji su objavili da je ubijena nožem, ali, ipak, to će zvanično biti poznato nakon obdukcije tela, koja će pokazati i kada je tačno ubijena nesrećna žena.


Da se Forićevoj nešto desilo posumnjala je porodica, koja navodno danima nije mogla da stupi u kontakt s njom, a njeno telo u sredu je pronašla ćerka, o čemu je u 16.20 obavestila policiju.


Kako saznajemo, nakon uviđaja koji su sa policijom MUP-a Kantona Sarajevo obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva i sudski veštak medicinske struke utvrđeno je da je smrt nastupila nasilno te je telo prevezeno u prosekturu Bare, kako bi se obavila obdukcija.


PROČITAJTE JOŠ: Užas na Dobrinji: Ubijena pripadnica Granične policije


Za njenim nevenčanim suprugom koji je pobegao iz grada usledila je potraga, a on je, navodno, posle zločina otišao ne odajući komšijama utisak da se desilo nešto neobično i niko nije sumnjao na najgore.


Ono što se nezvanično pominje je i to da se treći dan nakon krvavog zločina Basarić vratio do zgrade kako bi izvidio situaciju, ali je tu naišao na policijsku sačekušu i morao se predati.


Navodno su ubijena žena i njen nevenčani suprug, kojeg je upoznala putem Fejsbuka, ovih dana planirali venčanje. Nesrećna žena nedavno je proslavila rođendan i niko nije slutio najgori scenario, za koji se sumnja da je zločin iz strasti.


Forićeva je ranije bila udata za generala Sakiba Forića, koji je ambasador BiH u Pakistanu, od kojeg se razvela i udala za muškarca koji je umro, a planirala je život sa Basarićem, koji je navodno bio vrlo ljubomoran. Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade u policiji predat u Tužilaštvo.


(nezavisne.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije