Veterani oštre motike i čekiće: Napadi na Srbe na okruglom stolu u Zagrebu

J. KERBLER

četvrtak, 19. 09. 2019. u 09:15

Ветерани оштре мотике и чекиће: Напади на Србе на округлом столу у Загребу

Foto Tanjug

Na skupu u Zagrebu upućeni su i zahtevi hrvatskoj vladi da se raspiše referendum kojim bi se zabranilo korišćenje ćirilice u tom gradu

NAOŠTRILI smo motike, čekiće, lopate i čekamo priliku, reči su Tomislava Josića, predsednika fantomskog Stožera za odbranu hrvatskog Vukovara, na okruglom stolu koji je u Zagrebu organizovan pod nazivom "Protuustavna agresija na Vukovar".

U radikalnim istupima prednjačio je vukovarski gradonačelnik i član HDZ-a Ivan Penava, koji je na skupu organizovanom od strane zagrebačkog udruženja veterana Hvidra rekao da se čudi što Hrvatska uopšte ima diplomatske odnose sa Srbijom.

- Hrvatske institucije ne zaslužuju epitet hrvatskih i nama treba revolucija - izjavio je Penava.

PROČITAJTE JOŠ - Pipi i padobran postali Kolindini aduti

Na skupu u Zagrebu upućeni su i zahtevi hrvatskoj vladi da se raspiše referendum kojim bi se zabranilo korišćenje ćirilice u tom gradu, a traži se i izmena izbornog zakona po kojem pripadnici manjina imaju pravo na automatski ulazak u parlament.

- U Hrvatskoj postoji 21 nacionalna manjina, ali imamo problema samo sa srpskom - konstatovano je na skupu.

Skup u Zagrebu se dogodio istog dana kada je u Opštinskom sudu u Vukovaru počelo ponovljeno suđenje Marijanu Živkoviću zbog razbijanja dvojezične table na jednoj od zgrada u Vukovaru septembra 2013. godine. U prvostepenoj presudi Živković je bio oslobođen, a nakon žalbe Državnog tužilaštva postupak je vraćen na početak.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Antikomunizam

19.09.2019. 09:49

Popis građana je naredne godine pa će se sve videti. Na zadnjem nije bilo više od 30% Srba u Vukovaru pa su opet preko noći komunisti SDP koji su bili na vlasti stavili table da šire mržnju e sada ej HDZ na vlasti pa neće biti laži nakon popisa.

dragan

19.09.2019. 10:41

@Antikomunizam - Znaci tvoja logika dostojna nivoa inteligencije ispod 40 kaze da mrznju siri cirilica? Jesi li i koliko tacno bolestan? Uglavnom nema tamo,nema ni ovde,kako Srbima tamo,tako hrvatima ovde,pa neka rade sta hoce. Bolesnici takvi jedino reciprocitet razumeju

marko

19.09.2019. 10:01

uveksu poturice bile veci turci, tako i ovaj zivkovic, veci hrvat od pravih hrvata

Lenka Mitrovic

19.09.2019. 10:08

Europska unija ( EU ) zna za sve ovo, a nista ne preduzima. Znali su to i kad su Hrvatsku primili, iako ta tvorevina ne ispunjava mnoge kriterijume koji postoje za ulaz u EU, niko ih nije ucenjivao. A Srbiju ucenjuju svaki da. Onda nemamo sumnje da nam tamo i nije mesto. U Srbiji niko ne razbija latinicne table, ima ih na hiljade i na milione. Drugo, HR je primljena sa sve onom zastavom iz NDH, promenili su samo prvo polje. Zamislite Nemacku za zastavom iz 1941 ?! Jadno i zalosno.

Pera

19.09.2019. 10:37

eeee hrvati....ovakve budale ce vas uvuci u novi rat...ali ne budite sigurni da cete proci dobro kao u prethodnom !!

Белгород Ц.З.

19.09.2019. 10:55

Оштрите ви мотике,А ми ћемо да загрејемо хаубице

Znalac

19.09.2019. 11:09

Cuj "Antikomunizam" sta napisa?! Pa ti si bolestan u glavi prijatelju. Rezoni su ti umobolni, i to svako normalan ce ti reci. "Da Srbi provociraju tablama" moze samo reci neko ko nema ni grama tolerancije u glavi. I to treba da ti kazu upravo Hrvati koji zive u Srbiji, i koji bez problema imaju table na drzavnim institucijama. Ili bi se mozda zalozio da se i ovde skinu njima table, da ne bi provocirali?! Boze, ko sve ne dolazi na ove portale, cude me i administratori da sve pustaju u etar...

Cvetanovski Vasilije

19.09.2019. 13:16

Ovolika mržnja prema svemu što je srpsko je posledica krivog tumačenja biblije od strane Hrvata sve što rade rade sebi i o svojoj glavi nisu svesni da će ovakvim ponašanjem izgubiti državu.