SUĐENjE ZA UBISTVO BUDVANINA: Svedok nije prepoznao ubicu

S. ĐOKIĆ

sreda, 18. 09. 2019. u 21:15

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО БУДВАНИНА: Сведок није препознао убицу

Mesto ubistva Goran Đuričković

Saslušan Dušan Radaković u vezi sa ubistvom budvanina Gorana Đuričkovića. Sudija predočila tri Interpolove fotografije muške osobe sa bradom

SVEDOK Dušan Radaković na fotografijama nije prepoznao Srđana Popovića, koji se optužnicom tereti da je ubio Gorana Đuričkovića.

- Nije to ta faca. Ne liči mi na tu osobu kojoj sam prodao skuter. Ali mogao se promeniti, ili možda je neko drugi kupio skuter za njega - kazao je svedok nakon što mu je sudija podgoričkog Višeg suda Vesna Moštrokol predočila tri fotografije muške osobe sa bradom, od NCB Interpol u Beču.

Popoviću se sudi u odsustvu jer se zbog drugog krivičnog dela nalazi u austrijskom zatvoru.

Pročitajte još - U Budvi ubijen Goran Đuričković

Radaković je ispričao da ga je u septembru nepoznata muška osoba pozvala na telefon, navodeći da želi da kupi skuter na vodi.

- Rekao sam mu da imam jedan, da ima pocepano sedište i da je ogreban, ali ga nije to zanimalo, već da li je mehanički ispravan. Čuli smo se nekoliko puta, a 17. oktobra 2015. godine dogovorili smo se da se nađeno na Jazu, kako bi isprobao skuter. Sreli smo se na parkingu. On je mogao da ima od 28 do 30 godina, srednje telesne građe, sa bradom. Njegov govor je bio kombinacija ekavice sa srpsko-hrvatskim i primesama bosanskog naglaska - kazao je svedok.

Radaković je dodao da se tada nisu predstavili, kao da nije primećivao ništa sumnjivo.

- On je isprobao skuter. Pomislio sam da ću ostati i bez skutera i para, ali se ovaj momak vratio posle desetak minuta. Pitao me je koja je cena. Rekao sam 3.300 evra, a on je izvadio novac i platio mi - naveo je svedok.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije