Berane: Kradljivci transformatorskog ulja uporni i - nepoznati (FOTO)

M. S.

utorak, 17. 09. 2019. u 15:22

Беране: Крадљивци трансформаторског уља упорни и - непознати (ФОТО)

Foto: CEDIS

Protest iz Crnogorskog elektrodistributivnpg sistema (CEDIS)
Tokom prethodne sedmice na području opštine Berane nepoznate osobe su u šest navrata uspele da ukradu čak 1.100 litara transformatorskog ulja iz stubnih trafostanica “Jugovine”, “Glavaca”, “Štitari”, “Lubnice”, “Praćevac” i “Bastahe”.

Ovo je u utorak saopšteno iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), uz napomenu da zabrinjava činjenica da je ovo 91. put od avgusta 2015. godine da trpe posledice krađe elemenata sa distributivne mreže.

-Takođe zabrinjava i okolnost da kontinuirano havarisanje objekata na području Regiona 3 (Berane, Rožaje, Andrijevica, Plav, Petnjica, Gusinje) ne rezultira otkrivanjem i sankcionisanjem počinilaca. Sprovodimo sve zakonom propisane mere kako bi zaštitili svoju imovinu i omogućili korisnicima uredno napajanje električnom energijom. Dakle, ovog puta su nepoznata lica devetog, dan kasnije i jedanaestog, i čak u tri navrata 12. septembra otuđila transformatorsko ulje, što je uočeno na vreme pa su trafostanice isključene sve do dolivanja nedostajućih količina, čime je sprečena značajnija šteta.

PROČITAJET I: DPS brani tekovine referenduma

Osim materijalne štete koju trpi CEDIS, korisnici ostaju bez električne energije do sanacije oštećenja, što neretko može da potraje i do 48 sati. svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima izuzetno je rizično. Zbog neznatne materijalne koristi pojedinci rizikuju život, remete redovno napajanje električnom energijom i uzrokuju štetu na distributivnom sistemu koja višestruko prevazilazi njihovu eventualnu dobit, saopšteno je iz CEDIS.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)