MARKOVIĆ O KNEŽEVIĆEVOM SNIMKU: Što pre da se reši slučaj navodne korupcije u Vrhovnom državnom tužilaštvu

Tanjug

ponedeljak, 16. 09. 2019. u 17:22

МАРКОВИЋ О КНЕЖЕВИЋЕВОМ СНИМКУ: Што пре да се реши случај наводне корупције у Врховном државном тужилаштву

AP Photo / Duško Marković

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je, povodom snimka koji je objavio Duško Knežević, da očekuje da Tužilaštvo što pre reši slučaj navodne korupcije u Vrhovnom državnom tužilaštvu
Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je, povodom snimka koji je objavio Duško Knežević, da očekuje da Tužilaštvo što pre reši slučaj navodne korupcije u Vrhovnom državnom tužilaštvu.


Duško Knežević, predsednik Atlas grupe, za kojim je Crna Gora raspisala poternicu, objavio je novi snimak, koji navodno dokazuje umešanost vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića, u korupciju, što je on negirao.

Marković je istakao da država mora da reaguje ozbiljno, odgovorno i brzo u tom slučaju.

"Ovaj slučaj mora da se reši što pre, to je u interesu Crne Gore i održivosti njenog pravnog sistema. Verujem da će tako biti", kazao je Marković, prenosi RTCG.

PROČITAJTE JOŠ: NOVA AFERA NA POMOLU: Duško Knežević objavio snimak na kojem se tvrdi da je slao novac vrhovnom državnom tužiocu (VIDEO)


Marković je napomenuo da se mora uzeti u obzir da ova optužba dolazi od čoveka koji je, kako je kazao, optužen za jednu od najvećih finansijskih prevara u Crnoj Gori, koja je mogla da dovede do "nesagledivih posledica, ne samo po javne finansije, nego i po crnogorsku ekonomiju".

"Imamo mehanizme, imamo zakon, imamo ljude, sada je provera sposobnosti državnog Tužilaštva ili da zaustavi opstrukciju i kompromitaciju tužilaštva radi vršenja neprimerenog uticaja, ili da razotkrije one koji su uključeni u mito i korupciju i da ih pohapsi," rekao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mex

17.09.2019. 04:12

Pa ti si prvi koga treba uapsiti . Od tebe sve polazi i ulazi i miline djepove .

Janko

22.09.2019. 16:54

Ovaj knezevic je rekao da ce bicikom poci u zatvor u podgoricu ali prvo da obori predsednika, premijera koji su mu bili saradnici u kriminalu...A markovic je celu karijeru od 30 godina, posvetio ministarstvu odbrane i drzavnoj bezbjednosti. Taman su se nasli da se prepucavaju preko medija dva borca za pravdu i bivsi saradnici na uglavnom svim aferama. Ne zna se koji je bolja inspiracija za glavnu ulogu u film Mali Budo 2