Kome smeta srpski patrijarh u Budvi

V.K.

16. 09. 2019. u 14:52

Коме смета српски патријарх у Будви

Foto: Novosti

Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici ptotiv NN lica, vlasnika bilborda u Budvi, zbog, kako navode, krivičnog dela eksplicitnog pozivanja na protivustavno otcepljenje dela Crne Gore I izazivanja nacionalne mržnje
Crnogorski pokret podneo je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici ptotiv NN lica, vlasnika bilborda u Budvi, zbog, kako navode, krivičnog dela eksplicitnog pozivanja na protivustavno otcepljenje dela Crne Gore I izazivanja nacionalne mržnje!

Pokretu su zasmetali bilbordi koji pozivaju građane na skup 27.septembra (Krstovdan) u grbaljskom manastiru Podlastva, na centralnu proslavu 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i svetosavlja u Crnoj Gori I Boki kotorskoj.


“Tim natpisom, u kome su odvojeno veznikom “I” ispisana imena crnogorske države I njenoga dela, jasno je istaknuto da organizatori Boku kotorsku ne drže integralnim delom Crne Gore, što je protivustavno delo, ocenjuju u Crnogorskom pokretu.


PROČITAJTE I: RASVETLjENO UBISTVO: Supruga ubila masera?


Ovaj događaj je od ogromnog značaja ne samo za taj kraj, Crnu Goru nego i šire. Svojim prisustvom uveličaće ga njegova svetost patrijarh srpski Irinej, koji će osveštati paraklis Svetoga Kneza Lazara I obnovljene konake manastira Podlastva.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Бојан

16.09.2019. 15:03

Од када постоји Црна Гора и Бока је увек било посебне две целине а то што су комунисти скоро успели да униште тј, Боку припоје Црној Гори без воље њеног грађана. Доћи ће време да се неке ствари врате на првобитно стање, није свето писмо написано 1945........

janko

16.09.2019. 19:07

@Бојан - Tako je. Boka Kotorska je ušla u zajednicu sa CG, koju su oslobodili u bitki na cetinju,koja je bila odmah posle bitke na vrtijeljki gde su bokelji izginuli odreda 1916 se zvala zajednica, Boka i Crna Gora. Kralj nikola je izveo prevaru i napravio veliku crnu goru, tj. ukinuo Boku i pobio poslanike iz Boke. Nakon čega je proglašen za izdajnika u skupštinu CG u Podgoricu, i tada je izglasano ujedinjenje sa Srbijom što i beše uslov Bokelja i većine Crne Gore.zato im smeta!

NJIHOVA ISTORIJA DOSEZE DO DAVNE 2006. GODINE

16.09.2019. 15:56

A njihov je manastir u Bondstilu, koji dele s bracom: Hasimom, Ramusom i Ramom.

Vlac

16.09.2019. 18:32

Boka nikada nije ni bila crnogorska, kao ni stara Hercegovina.Crna Gora je bila samo u četiri nahije

Zeljo-BL

16.09.2019. 18:40

Tako je Bojane,to su silom menjali koministi,na nasu stetu ali nika nicija nije gorela vecno.

Amfilo

16.09.2019. 18:47

Ovaj pokret je sve samo nije Crnogorski. Može biti Hazburški ili Rimske kurije ali Crnogorski nije.