Bakir brani zločince i vređa žrtve

S. MIŠLjENOVIĆ

15. 09. 2019. u 09:43

Бакир брани злочинце и вређа жртве

SRAMOTNO Bakir Izetbegović Foto "Avaz"

Kongres SDA izabrao predsednika, a doneo i nove πretnje upućene Srbima. Dudaković i Mahmuljin, kojima se sudi, "ugledni su komandanti"

NAKON što je ponovo izabran za lidera SDA, Bakir Izetbegović, koji je i bio jedini kandidat za mesto predsednika stranke, kongres stranke u Sarajevu iskoristio je da još jednom izvređa Srbe i sprpske žrtve.

Tako je Izetbegović poručio da su Atif Dudaković i Sakib Mahmuljin, kojima se sudi za zločine nad srpskim narodom, kao i Naser Orić, "ugledni komandanti" tzv. Armije BiH koji prolaze "pravosudnu golgotu".

Izetbegović je naveo da, osim Dudakovića, koga optužnica tereti za ubistvo više od 300 Srba, Mahmuljina, pod čijom komandom je bio i odred "El mudžahedin", koji je počinio najstravičnije zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima na Vozući i Ozrenu, "pravosudnu golgotu" prolaze i Dreković, Sejdić, Vikić, Pušina...PROČITAJTE JOŠ - Bakir Izetbegović ponovo predsednik SDA BiH, kongres dva puta prekidan


- Očigledan cilj je kompromitovati ugledne komandante u svakom od korpusa Armije BiH, kao i u MUP-u BiH i time dokazati da su sve strane u ratu činile iste stvari, da nema bitne razlike - rekao je Izetbegović na kongresu SDA.

Na kongresu je usvojena i Politička deklaracija SDA. U njoj se, između ostalog, navodi da će se SDA zalagati za republiku BiH, bez entiteta, kao i za ukidanje srpskog jezika i uvođenje bosanskog, kao i da BiH postane deo NATO saveza. n


DODIK: NEĆEMO TRPETI TORTURU BOŠNjAKA

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da je BiH "moranje za Srbe", koji jesu spremni da čuvaju mir, ali ne i da trpe torturu bošnjačke političke elite.

Dodik je u Beogradu, gde je prisustvovao promociji pitomaca Vojske Srbije, rekao da nikakve "republike BiH" nema i da, što se tiče Srba, postoji samo Republika Srpska.

- Ukoliko je njima dozvoljeno da rade nešto tako, onda je sasvim normalno da mi smatramo da je nama dozvoljeno da se bavimo pitanjem samoopredeljenja do otcepljenja - kazao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

@ Đ. B. @

15.09.2019. 20:17

Šta bi sa odavno najavljivanim referendumom o nezavisnosti Srpske???