Bratoljub čeka još tri miliona maraka

S. M.

13. 09. 2019. u 09:55

Братољуб чека још три милиона марака

PROJEKAT Izgradnja graničnog prelaza čeka odobrenje političara,foto glassrpske

Savet ministara Bosne i Hercegovine zakazao sednicu za 19. septembar. Rok do kada bi sredstva trebalo da budu odobrena je 20. septembra

SAVET ministara BiH zakazao je sednicu za 19. septembra. Na dnevnom redu treba da se nađe i odluka kojom se odobrava tri miliona maraka za dovršenje graničnog prelaza Bratunac - Ljubovija, čime bi se konačno stvorili uslovi za otvaranje mosta "Bratoljub".

- Sednica je zakazana. To vam samo mogu reći - izjavio je za "Novosti" Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH.

Inače, rok do kada bi Savet ministara BiH treba da odobri sredstva je 20. septembra. Savet ministara BiH već je pripremio izmenjenu odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta izgradnje graničnog prelaza Bratunac - Ljubovija kojom se obezbeđuje dodatnih tri miliona KM, a na osnovu zaključka Predsedništva BiH.

Početak gradnje graničnog prelaza na mostu između Bratunca i Ljubovije koči upravo nedostatak ova tri miliona KM s obzirom na to da Uprava za indirektno oporezivanje BiH, koja je nosilac ovog projekta, neće da potpiše ugovor s izvođačem radova dok god se ne obezbedi sav novac.


PROČITAJTE I: DF: Vratiti trobojku


- Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača još nije potpisana zbog nepostojanja ukupne finansijske konstrukcije potrebne za izgradnju graničnog prelaza. UIO u ovom trenutku ima obezbeđen samo jedan deo od ukupno projektovane vrednosti prelaza Bratunac - Ljubovija, koja iznosi 14,5 miliona KM", - rekli su u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Dalje navode da nisu dobili još nikakvo obaveštenje iz Saveta ministara BiH kada bi sredstva mogla biti odobrena.


IZGRADNjA

NOVOIZGRAĐENI most na Drini između Bosne i Hercegovine i Srbije završen je pre dve godine. Izgradnja "Bratoljuba" trajala je od 2015. do 2017. godine i koštala je oko 26 miliona maraka. Most je dužine 227 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mija Pećanac

13.09.2019. 12:22

Pa nije valjda da Srpske države ne mogu da skupe 3 miliona i da završe tako važan projekat ?