DCG traži pododbore

V. K.

12. 09. 2019. u 10:28

ДЦГ тражи пододборе

Odbor za reformu zakonodavstva / Foto Skupština CG

Održana sednica Odbora za reformu izbornog zakonodavstva. Tražimo da se pododbori sastaju dva puta sedmično, kao i da se o svim izmenama odlučuje konsenzusom - kazali su predstavnici Demokrata

SEDNICA Odbora za reformu izbornog zakonodavstva održana je juče u plavoj sali Skupštine Crne Gore gde su uz predstavnike vlasti, dela nevladinog sektora prisustvovali poslanici Demokrata, SDP-a i samostalni poslanik Neđeljko Rudović. Izostao je dolazak predstavnika Demokratskog fronta i Posebnog kluba poslanika.

Momo Koprivica i Danilo Šaranović (Demokratska Crna Gora) predložili su formiranje sedam pododbora koji bi se bavili izbornim i drugim zakonima.


PROČITAJTE JOŠ:
CG: Prete ulicom i bojkotom!

- Tražimo da se pododbori sastaju dva puta sedmično, kao i da se o svim izmenama odlučuje konsenzusom - kazali su predstavnici Demokrata. - Od MUP-a bi tražili informacije o registru crnogorskih državljana i registru objave prebivališta crnogorskih državljana koji su se odselili u drugu državu.

Raško Konjević (SDP) zatražio je odlaganje sednice, jer je ocenio da predstavnici opozicije nisu adekvatno zastupljeni u Odboru.

Predsednik odbora Branimir Gvozdenović (DPS) mu je odgovorio da se ne može gubiti vreme odlaganjem sednice. Reagovao je i poslanik albanske koalicije Genci Nimanbegu, koji je rekao da se "to pitanje rešava političkim dijalogom, a ne održavanjem sednica Administrativnog odbora". Predstavnici Demokrata i SDP napustili su sednicu jer su procenili da nema kvoruma za rad. Tako nisu mislili predsednik i sekretar. Za odlučivanje je bilo potrebno prisustvo 11 članova, a ne deset. Sednicu je napustio i Neđeljko Rudović.

PLjAČKA

MOMO Koprivica je nakon prekida sednice kazao da se vodi organizovana politika opstrukcije.

- Ovaj odbor do sada ništa nije radio. Najkraće rečeno, planirali su pljačku narednih izbora!


PROČITAJTE JOŠ:
Za Srbe DF traži ravnopravnost

DOLAZI DANIJELSON

GENERALNI direktor Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson dolazi u Podgoricu, gde bi danas trebalo da razgovara sa članovima Odbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije