GRABAR KITAROVIĆ LjUTA NA LIDERA SDSS-a: Izjave Pupovca neprihvatljive i zlonamerne

Tanjug

sreda, 11. 09. 2019. u 18:46

ГРАБАР КИТАРОВИЋ ЉУТА НА ЛИДЕРА СДСС-а: Изјаве Пуповца неприхватљиве и злонамерне

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: EPA

Povodom obraćanja javnosti predsednika SDSS-a Milorada Pupovca, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila mu je pismo u kojem mu zamera da na zlonameran način kritikuje Hrvatsku
Povodom obraćanja javnosti predsednika SDSS-a Milorada Pupovca, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila mu je pismo u kojem mu zamera da u javnim nastupima na neprimeren, neprihvatljiv i zlonameran način kritikuje Hrvatsku.

Navodeći da on očigledno nije pažljivo pročitao njeno pismo iz 2016, Grabar Kitarović mu poručuje da sadržaj pisma ovom prilikom ponavclja, a uz konstataciju da je i dalje odlučna u nameri da "kao državljani Republike Hrvatske gradimo zemlju mira, razumevanja i prosperiteta".

Pročitajte još - SNIMAK IZ 1941. DEMANTUJE KITAROVIĆ: Evo kako su se Hrvati (stvarno) borili protiv nacista u Drugom svetskom ratu! (VIDEO)

"Držim to svojom obavezom i zbog desetak hiljada pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili patriotizam i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebno ne političkim ucenjivanjem, iako imaju pravo i obavezu kao državljani Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni deo odrastanja svakog društva, ali ne u meri kako bi neki želeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive", stoji u dopisu predsednice Republike priloženom pismu iz 2016. godine.

Pročitajte još - Pupovac osudio ustaštvo, sledi odluka o koaliciji; Branitelji Petrinje podneli krivičnu prijavu

U pismu od 13. februra 2016. predsednica Hrvatske ističe i da osuđuje pretnje i izlive govora mržnje prema više javnih osoba i organizacija, ali dodaje kako među njima ima i onih koji svojim javnim delovanjem godinama provociraju, iritiraju pa i vređaju najveći deo hrvatske javnosti, neistinito prikazuju i izruguju Domovinski rat i u osnovi negiraju stvarnost, a implicitno i samu ideju hrvatske države, stvarajući tako atmosferu napetosti, isključivosti i netolerancije.

Pročitajte još - Kitarović se "kiti tuđem perjem": Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi

Poručila je tada i da, onako kako treba osuditi postupke koji su upereni protiv ravnopravnosti, sigurnosti i dostojanstva političkih, etničkih i drugih manjina u Hrvatskoj, tako treba osuditi i sve postupke koji vređaju hrvatski narod i bilo koju većinsku zajednicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

nadnacionalni ateista

11.09.2019. 19:49

Vlasti u Hrvatskoj i u Srbiji kako ove današnje, tako i sve buduće moraju bukvalno u svakom trenutku stavljati javnostima, kako svojim tako i javnostima svih ostalih EX YU Republika da kao dvije najveće države na tim prostorima nikad i ničim neće ugroziti teritorijalne integritete susjednih im država.

RIki

11.09.2019. 21:41

lidere!? ni sama nije lider , hrvatska je sluga brisela a pupovčeva stranka mali uteg koji ponekad dođe u situaciju da može licitirati za "dobrobit" srba...kako može srbima biti dobro u hrvatskoj kad hrvati , domoljubi idu glavom bez obzira ...od austrije do novog zelanda...osobno pupovcu zamjeram jednu stvar , neka mu netko tipka tekst jer me prepadnu njegove stanke između beznačajnih redaka...

Dragan

11.09.2019. 22:07

Jednistavno receno zena nesposobna da bude na celu drzave pa i takvoj drzavici kao sto je Hrvatska.

Bela ladja

11.09.2019. 22:31

Ova nije normalna! Da je zlonamjerna to se već zna a da nije inteligentna to potvrđuje iz dana u dan!

Bonaparta

11.09.2019. 22:42

Gde moze sedamnesti sekretar 19 pomocnika 126 odeljenja NATO koji je obavljala dotična persona da se bavi politikom. Ispod američkog šlema mozga nema. Očigledan primer.

Dzoni

14.09.2019. 08:04

Ova prvo kritikuje teror nad Srbima pa u istoj rečenici posle čuvenog “ali” opravdava isti taj teror.