PLjEVLjA - Predsednik opštine Pljevlja, Igor Golubović, nakon sastanka sa rukovodstvom i radnicima Grijanja”, obećao da će izaći u susret zahtevima radnika na način što će do petka biti isplaćena jedna zarada, tvrde u saopštenju predstavnici radnika lokalnog preduzeća „Grejanje“.

Oni navode da je Golubović rekao da će ubuduće zaposlenima zarade biti isplaćivane svaki mesec a da će u lokalnoj upravi napraviti plan isplata ostalih neisplaćenih zarada.


- Nakon predočenih problema koje zaposleni u ovom društvu imaju, kao i najavljenog štrajka do isplate svih zaostalih zarada, predsednik opštine je izjavio da je oko većine tema bio pogrešno i nedovoljno informisan, kako od strane svojih najbližih saradnika iz opštine, tako i od rukovodstva Društva, navodi se u saopštenju za medije predstavnika radnika Grijanja.

PROČITAJTE JOŠ: Pljevlja: Ili plata ili hladni radijatori?!


Oni su izrazili nadu da do štrajka neće doći, jer to, kako kažu, nije u interesu ni njima, ni građanima, a ni predsedniku opštine. Radnici će konačnu odluku doneti na radničkom zboru, koji će verovatno biti održan u sredu.


- Na radničkom zboru tražićemo od predsednika opštine da nam pisanim putem dostavi plan isplate zaostalih zarada, iza koga će on stajati kako rečju, tako i svojim potpisom, a nakon toga odlučiti da li je ta ponuda prihvatljiva za nas ili ćemo krenuti u organizaciju štrajka, navodi radnici u saopštenju za medije.
Deo radnika tog opštinskog preduzeća nedavno je saopštio da neće obavljati pripreme za sezonu grejanja koja počinje 1. oktobra, zbog toga što im poslodavac duguje 11 zarada. Zaposleni su kazali da su pre mesec dana dobili platu za avgust 2018. godine. Građanima su tada preporučili da nabave ugalj i drva ili se greju na struju.