ŠUTAKOVIĆA više nema u Metohiji. Ugasila se loza njihova, zverstvom nad porodicom pokojnog Nedeljka i žene mu Darinke, kao i nad njihovim sinovima Aleksandrom (17), Đorđem (16) i Radomanom (13).

Ovako je na groblju u Andrijevici opraštajući se od svoje sestre, rođene u brdima nekoliko kilometara od groblja, i njene porodice, zborio prof. dr Milorad Jevrić. Za zločin nad ovom srpskom porodicom iz Đakovice, 1999, okrivio je Ramuša Haradinaja.

- On je odgovoran. Lično, ili po komandnoj odgovornosti, svejedno. Njegovi su ovo izvršili. Pobili su sve Šutakoviće, sve Janjiće, sve Šćepanoviće, Petroviće, i sve druge Srbe i Crnogorce u Đakovici, gde ih danas nema.


PROČITAJTE JOŠ: Ubijali Srbe po prijavi komšija

Porodicu Šutaković u večni mir ispratile su desetine članova porodice, rođaci, prijatelji, sveštenstvo Eparhije budimljansko-nikšićke.

- Za nas sveštenike, vernike, za sve dobre ljude, za sve ljudske oči, ovo je najstrašnija sahrana - rekao je vladika Joanikije, posle pomena u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama.
Kovčezi sa posmrtnim ostacima Šutakovića dopremljeni su iz Prištine, posle primopredaje na graničnom prelazu Kula.

- Sahranjujemo kosti davno pobijenih sa namerom da se zatru i nikada ne nađu. Postradali na pravdi Boga, bez krivice, roditelji i maloletna deca, i to u vreme kada je "međunarodna pravda" došla na Kosmet. Eto vidimo kakva je to bila pravda...Isplivava zlo zlikovaca i pravo lice "velike Albanije". Ovo je jedno od tih lica - rekao je vladika Joanikije.

foto M.Sekulovićfoto M.Sekulović


foto M.Sekulović

foto M.Sekulovićfoto M.Sekulović


foto M.Sekulović
foto M.Sekulovićfoto M.Sekulović

foto M.Sekulović