Funkcioneri i po tri krova nad glavom?

V. KADIĆ

10. 09. 2019. u 12:19

Функционери и по три крова над главом?
Uprkos osudi javnosti Vlada Crne Gore će nastaviti da deli stanove funkcionerima. Ministar Predrag Bošković: Rešavanje stambenog pitanja je humana ideja

OTVORENA poruka predstavnika Vlade Crne Gore da će i u narednom periodu nastaviti da deli stanove funkcionerima, ne osvrćući se na činjenicu da su ih dobili i neki koji imaju dva ili tri "krova nad glavom"! To je izazvalo bes opozicije, ali i socijalnih struktura, ocenjujući da je i ovo pokazatelj da je "Crna Gora privatna država".

- Ideja rešavanja stambenih pitanja funkcionera i zaposlenih u državnoj upravi je jedna humana ideja - kazao je vojni ministar Predrag Bošković.

Da bi na pitanje novinara - "Šta o tome misli, premijer Duško Marković?" - kratko odgovorio:


PROČITAJTE JOŠ: NESVAKIDAŠNjA SAOBRAĆAJKA KOD BERANA: Posle sudara izgoreli motocikl i kombi

- Vaš je posao da opstruirate Vladu jer očigledno imate veoma osmišljenu strategiju da to radite! Da li je problem da sutra neko iz Direkcije javnih radova dobije stan, pomoćnik? Ili što ti službenici obezbeđuju da se budžet puni kako je zakonom propisano. To rade ti ljudi, to ne rade oni koji bojkotuju parlament.

Skidanjem oznake tajnosti sa podataka o stanovima i kreditima za 96 funkcionera, koji uglavnom imaju po jedan ili više stanova, dobre prihode i penzije, a posebno što nagrađeni to nisu naveli kroz imovinske kartone, otvara pitanje - da li je državni vrh u kandžama korupcije?

- Očigledno je da vlast Crnu Goru doživljava kao privatnu državu i zato se ovako bahato i bezobzirno ponašaju - kazala je Branka Bošnjak, poslanik DF. - Neko dobije koncesije, neko neki grad na upravljanje, ili hidroelektranu, neko fabriku, a onima koji treba da zažmure na sve to i provuku kroz zarobljene institucije režima, oni dobijaju stanove i kredite i to je što njima odgovara.

Demokratska Crna Gora najavljuje da će u cilju borbe protiv nastavka ove prakse podnositi krivične prijave, dok u DF to ocenjuju besmislenim jer smatraju da su "institucije zarobljene".


PROČITAJTE JOŠ: REGIONU TREBA SAD: Milo Đukanović se sastao sa Metjuom Palmerom

VREĐANjE INTELIGENCIJE

POVODOM ove afere oglasio se Slobodan Savović iz Sindikata prosvete.

- Prosvetnim radnicima vređa inteligenciju to što sa platama nižim od prosečne plaćaju mesečnu ratu za stan od 300 evra, dok sa druge strane ministri sa više nego duplim zaradama stan otplaćuju u ratama od 40 evra - saopštio je Savović. - Premijer je ogolio način funkcionisanja jednog političkog sistema u kome smo mi građani samo žrtve njihove osionosti, neskromnosti i mediokriteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije