Preko table s imenom sela Ceranje Donje nepoznate osobe napisale su grafit "UbijSrbina" i zalepile plakat sa fotografijom predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca, kojeg su nazvali "velikosrpskim ludakom" koji teroriše celu Hrvatsku.

Ceranje Donje je Pupovčevo rodno selo, stoga nema dileme na kojeg Srbina se ta poruka odnosi, piše hrvatski portal Novosti.

Portparolka zadarske policije Ivana Grbin izjavila je danas da su nadležne službe uklonile grafite "Ubi Srbina" sa table na ulazu u selo Ceranje Donje kao i plakat sa slikom lidera SDS S Milorada Pupovca.

Prema njenim rečima, policija je odmah napravila uviđaj i pokrenula kriminalističko istraživanje, prenosi Hina.

U blizini table na jednom stubu je bio zalepljen plakat sa Pupovčevom fotografijom i tekstom: "Teror velikosrpskoga ludaka nad celom Hrvatskom, posledica je bolesne Plenkovićeve politike isterivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske".

Poslednja je to u neprekidnom nizu provokacija usmerenih prema Srbima generalno ili pojedincima, koji odbijaju da prihvate atvarnost u kojoj je istorijski revizionizam institucionalizovan i koji se to usuđuju javno da primete, piše portal.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDALOZNA IZJAVA HRVATSKE ISTORIČARKE: Genocid u NDH su počinili Srbi, a ne ustaše

U zemlji u kojoj, kako se navodi, jedan Branimir Glavaš, osuđeni ratni zločinac, može da traži da Pupovac nestane s političke pozornice, u kojoj proustaški pevač javno može uspaljenu publiku pozdravljati ustaškim pozdravom, u kojoj predsednica relativizuje karakter NDH po potrebi i predsedničku kandidaturu najavljuje u prouštaškom nedeljniku, ministar pravosuđa odobrava ustašama javno pozdravljanje njihovim pozdravom, a ministar branitelja ustaše iz Drugog svetskog rata sahranjuje s nacionalnom zastavom preko sanduka i uz državni protokol, logično je očekivati da svima koji drugačije misle, na ovaj ili onaj način, neko pokuca na vrata.Foto SDSS