O NDH ispod grba NDH

J.KERBLER

subota, 07. 09. 2019. u 16:45

О НДХ испод грба НДХ

Davor Božinović ,foto EPA

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocenio je da je upoređivanje Hrvatske i NDH nedopustivo, netačno i neprihvatljivo, a dok je to govorio sedeo je ispod grba koji se koristio u vreme NDH
OD STALNOG DOPISNIKA: ZAGREB


Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocenio je da je upoređivanje Hrvatske i NDH nedopustiva, netačna i neprihvatljiva, a dok je to govorio sedeo je ispod grba koji se koristio u vreme NDH!


Naime, ministar Božinović je bio na obeležavanju 29. godišnjice Antiterorističke jedinice Lučko koja ima grb kod kojeg šahovnica započinje sa belim kvadratom, kao što se koristilo u vreme NDH.


Božinović je istovremeno kritikovao Milorada Pupovca čija je izjava o NDH i usporedbe sa nekim pojavama u današnjoj Hrvatskoj izazvala lavinu reakcija. ”Ta usporedba je nedopustiva i netačna, i kao takva neprihvatljiva. Povezivati Hrvatsku sa NDH je jednostavno izvan svake pameti. Mi ćemo to raspraviti, takva izjava ne pridonosi stabilizaciji ili smirivanju tenzija u hrvatskom društvu”, rekao je ministar.


Pupovca je kritikovao i predsednik SDP-a Davor Bernardić koji smatra njegovu izjavu takođe nedopustivom, dok je predsednički kandidat Zoran Milanović rekao da se HDZ mora da odluči da li mu je ”Pupovac brat ili tat (razbojnik), jedan dan prijatelj, a drugi neprijatelj. ”Pupovac je HDZ-u bio draži od rođenog brata kada je 1997. došao u Hrvatski sabor i digao ruku za izmjene Ustava te godine”, kaže Milanović, koji je napad na Srbe nazvao ‘terorističkim’. ”Treba videti svaki zarez u Pupovčevoj izjavi, jer on kada govori kao da hoda po jajima”.


Pročitajte još: TAJNI NEMAČKI DOSIJE: I nacisti se zgražavali nad ustaškim zverstvima


Komentarisao je i predlog Miroslava Škore da se zabrani rad SDSS-a. ”Svaka stranka ponekad lupeta i SDP je znao da lupeta, HDZ to čini svaki dan. Ako zbog toga počnemo da zabranjujemo stranke to je put u tiraniju”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

QQLELE

07.09.2019. 17:09

Po meni sahovnica da li počinje sa belom ili sa crvenom kockom to je ustaski grb. Isto bi bilo kada bi Nemačka imala sada kukasti krst, umesto prva crtica bila vodoravna , sada bude uspravna.

Анти Антифа

07.09.2019. 17:15

НДХ је била израз тежњи хрватског народа 1941 као РХ 1991. Злочини које су починили да би одузели територију која им не припада су по монсзруозности исти.

Догодине у Блајбургу

07.09.2019. 18:29

Недопустиво је да сте ви још увек некажњени и живи, накод 1918 и посебно 1945..... Но по свему судећи, бићемо врло брзо присиљени да тај прпуст наших предака, исправимо једном за сва времена.

Miki-Zg

07.09.2019. 19:14

Majke mi ,časne Titove pionirske ,nismo ustaše ?Imaju ovi njihove simbole ,zastave ,pozdrave ZDS ,kune , patološku mržnju .Izbacivanje sa posla ,državno miniranje kuća pravoslavaca ,ubistva ,najveće etničko čišćenje poslije 2.svj. rata ,da žal je do posljednjog Srbina -spremni ?