Crnogorci od Srbije traže izručenje Lakića

M. S.

utorak, 03. 09. 2019. u 10:44

Црногорци од Србије траже изручење Лакића

Dejan Lakić

Ministarstvo pravde Crne Gore poslalo je zahtev za estradicijom kontroverznog biznismena iz Danilovgrada koji je uhapšen 21. avgusta po crvenoj poternici NCB Interpola
MINISTARSTVO pravde Crne Gore poslalo je kolegama iz Srbije zahtev da im bude izručen kontroverzni biznismen iz Danilovgrada Dejan Lakić, koji osim crnogorskog, ima i državljanstvo Republike Srbije. Lakić se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, posle hapšenja 21. avgusta ove godine po crvenoj poternici NCB Interpola, zbog sumnje da je bio član organizovane kriminalne grupe. Navodno, ta grupa se sumnjiči da je oprala više stotina miliona evra i oštetila državu za najmanje pet miliona evra, tvrde iz Specijalnog državnog tužilaštva.

- Ne verujem da će me Srbija, čiji sam državljanin, izručiti Crnoj Gori, tim pre što je reč o klasičnom progonu i nepristajanju na reket i stvari - poručio je Lakić posle hapšenja.

Da podsetimo, posle insajderskih informacija Lakića, uhapšeno je jedanaest biznismena iz Podgorice, u akcijama pod kodnim nazivima "Klap" i "Vardar", a lisice su bile stavljene i četvorici finansijskih policajaca koji su pušteni na slobodu.

Pročitajte još: POSLE HAPŠENjA CRNOGORSKOG BIZNISMENA U BEOGRADU: Zbog milionskog pranja para „pašće“ i zvučna imena

U crnogorskoj javnosti se spekuliše da je Lakić pre hapšenja poverljivu dokumentaciju "rasporedio" na nekoliko mesta, ali i da je u Beogradu ostvario kontakte sa crnogorskim istražiteljima, kao i da bi uskoro mogao da dođe u Podgoricu u svojstvu svedoka saradnika.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dend

03.09.2019. 13:25

-setite se srpskog genarala koji se nalazio na odmoru u Crnoj Gori, po poternici Hrvatske, kako su ga velikodušno isporučili hrvatskoj . . . . . .