Bez restrikcije viza za crnogorske pomorce

M. SEKULOVIĆ

utorak, 03. 09. 2019. u 15:28

Без рестрикције виза за црногорске поморце
MSP povodom vesti da su pomorci iz Crne Gore nepoželjni u SAD

POSLE vesti da su vlasti SAD zvanično obavestile italijansko-švajcarsku brodarsku i logističku kompaniju Mediterranean Shipping Company (MSC), u čijim posadama preovlađuju pomorci iz Crne Gore, nepoželjni u Americi, oglasilo se i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore. Oni tvrde da izdavanje viza crnogorskim pomorcima ide ustaljenom dinamikom i, da po informacijama sa kojima Ambasada SAD u Podgorici raspolaže, nema dodatnih restrikcija po tom pitanju.

- Nakon dobijenih nezvaničnih informacija o mogućim restrikcijama za crnogorske pomorce, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković je odmah pokrenuo inicijativu i dobiopoziv ambasadorke SAD u Crnoj Gori gospođe Džudi Rajzing Rajnke za sastanak na tu temu - saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. - Ministar je ukazao na značaj crnogorskog pomorstva kako sa istorijskog tako i ekonomskog aspekta za Crnu Goru.

PROČITAJTE JOŠ - POGINUO VOĐA ''SOKOLOVA'': Beranci oplakuju omiljenog sugrađanina

- Vlada Crne Gore i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će uvek, kao i do sada, štititi interese časnih i poštenih pomoraca koji teško zarađuju svoj pomorski hleb i biti čvrst oslonac u njihovom profesionalnom i korektnom radu kako na domaćim tako i na stranim brodovima širom sveta - kažu u saopštenju iz Ministarstva.

ZAŠTITA HRANITELjA

- OGROMAN broj naših pomoraca egzistenciju sebi i svojim porodicama obezbeđuju predanim i poštenim radom provodeći mesece na moru odvojeni od porodica. I država Crna Gora mora naći način da ih zaštiti od kriminogenih kolega - saopštio je opštinski odbor GP URA iz Kotora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije