NAJAVA koncesionara, konzorcijuma "Bistrica klin nerdži", u kojem je većinski vlasnik sa 98 odsto udela kompanija "BP Hidropauer" Žarka Burića, o tome da će graditi mini-hidroelektranu je izazvala nezadovoljstvo u Bijelom Polju.

Posebnu buru je izazvalo i saopštenje Ministarstva ekonomije u kojem se tvrdi da "male elektrane neće biti građene tamo gde narod to ne želi, odnosno da će sve već izdate dozvole za takve poslove biti preispitane"...


PROČITAJTE JOŠ: POLICIJSKE AKCIJE NA SEVERU CRNE GORE: Oduzeto oružje, municija, bomba, droga...

- Poručujemo Buriću, inače vlasniku hotela "Hilton" u Podgorici, da ćemo, ako ne odustane od nasrtanja na naše reke na severu Crne Gore, ispred tog objekta organizovati proteste shodno zakonu o mirnom okupljanju, pa da oseti kako je nama kada sa svojim bagerima on dolazi nama pod prozore. Mi ćemo, istina, doći sa transparentima i pištaljkama, a pozvaćemo da nam se pridruže i sve one koji su silom prilika napustili Sever, te ekološke aktiviste iz regiona - saopštili su iz bjelopoljske NVO "Euromost", uz podsećanje na to da je Buriću poništena dozvola za gradnju još jedne elektrane na Komarači kod Plava, jer je ustanovljeno da je dokumentacija bila falsifikovana.

Nezadovoljni građani posebno ukazuju na činjenicu da je sada ugrožena Bistrica registrovana kao reka od državnog značaja.