Identifikovani osumnjičeni za napad na Srbe kod Knina

Novosti Online

28. 08. 2019. u 00:07

Идентификовани осумњичени за напад на Србе код Книна

Foto: Depositphotos

Nakon prikupljanja dokaza ćemo moći da kažemo da li je neko od osoba privedenih na razgovor uhapšen, rekla je Marica Kosor, portparol PU Šibensko-kninske
POLICIJA je identifikovala više osoba koje se sumnjiče za napad na Srbe u kafiću kod Knina, a tokom večeri nekoliko ljudi je privedeno u policijsku stanicu u Šibeniku, saznaje "Večernji list" od izvora bliskih istrazi, ali napominje da još nema zvanične potvrde o hapšenju.

- Još je u toku istraga i tek kad bude završena i nakon prikupljanja dokaza ćemo moći da kažemo da li je neko od osoba privedenih na razgovor uhapšen - rekla je Marica Kosor, portparol PU Šibensko-kninske.

Ona nije ni potvrdila, ni demantovala hapšenje, ipak "Večernji list" navodi da je u toku ispitivanje navodno desetak ljudi, a toliko ih je nabrojao vlasnik kafića koji je nakon napada uz psovke zbog gledanja utakmice Crvene zvezde 21. avgusta izjavio da je siguran da je napad motivisan nacionalnom netrpeljivošću prema Srbima.

Slučaj je okarakterisan kao krivično delo iz mržnje i izazivanje nereda, a krivcima preti kazna zatvora od šest meseci do maksimalno 5 godina zatvora.  

U napadu maskiranih mladića najteže je stradao maloletnik koji je dobio osam šavova usled udarca palicom po glavi, dok su ostali uz šok zadobili ograbotine i hematome. Još nije izvesno da li policija i dalje insistira na tome da napadi u Đevrskama i Uzdolju nisu povezani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)