KORISTILI JE KAO ROBA: Hrvatski par uzeo pasoš devojci iz BiH i primoravao je da radi bez novčane nadoknade

Novosti online

ponedeljak, 26. 08. 2019. u 12:17

КОРИСТИЛИ ЈЕ КАО РОБА: Хрватски пар узео пасош девојци из БиХ и приморавао је да ради без новчане надокнаде

Ilustracija; Foto: Depositphotos

Policija je u Splitu izvršila istragu nad dvoje hrvatskih državljana od 29 i 30 godina, koji se sumnjiče da su 18-godišnjoj državljanki BiH uzeli pasoš i iskorišćavali je kao roba

Policija je u Splitu izvršila istragu nad dvoje hrvatskih državljana od 29 i 30 godina, koji se sumnjiče da su 18-godišnjoj državljanki BiH uzeli pasoš i iskorišćavalije kao roba.


Muškarac i žena iz Splita se sumnjiče za krivično delo trgovine ljudima.


Naime, kako prenosi index.hr, državljanka BiH se 12. jula javila na oglas za čuvanje deteta i došla u Hrvatsku u dogovoru s 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom.

PROČITAJTE JOŠ: Belo roblje na skelama


Oni se se sumnjiče da su joj tom prilikom uzeli i zadržali pasoš, koji su joj odbili vratiti, nakon čega su je, pored dogovorenog posla čuvanja deteta, iskorišćavali i za druge poslove, a za obavljeni rad nije bila plaćena te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a iz Policije je navedeno da je sve bilo popraćeno i pretnjama smrću od strane 29-godišnjaka.


"Devojka je 23. avgusta uspela da pobegne iz stana i pozvala je policiju. Pružena joj je lekarska pomoć te je utvrđeno da nije povređena", navode iz splitske policije.


Hrvatski par je uz krivičnu prijavu nadležnom Državnom tužilaštvu, doveden u pritvorsku jedinicu.

(nezavisne.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije