ROK za prijavu projekata u okviru Javnog poziva za preduzetnike, mikro i mala preduzeća za dobijanje bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške kroz projekat "Norveška za vas", produžen je do 20. septembra 2019. godine, saopštila je Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), koja sprovodi aktivnosti na terenu.


PROČITAJTE JOŠ - Pljevlja: Reka Vezišnica ponovo zamućena

U okviru ovog poziva, Kraljevina Norveška je izdvojila 350.000 evra za privredne aktivnosti koje će doprineti otvaranju novih radnih mesta u 16 opština obuhvaćenih projektom, a vrednost podrške može biti od 5.000 do 10.000 evra.

- Javni poziv ima za cilj da poveća mogućnosti za zapošljavanje u nerazvijenim područjima Crne Gore kroz razvoj privatnog sektora stvaranjem novih radnih mesta - kazali su iz UNOPS-a. - Poziv je namenjen preduzetnicima, mikro i malim preduzećima orijentisanim ka proizvodnji i uslugama iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Cetinja, Danilovgrada, Gusinja, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Petnjice, Plava, Pljevalja, Rožaja, Šavnika, Ulcinja i Žabljaka.

Uz produžetak roka za prijavu, poziv je proširen i na sve privrednike i preduzeća, koji su registrovani od 1. maja 2009. do 1. maja 2019. godine. Svi detalji poziva dostupni su na sajtu projekta www.norveskazavas.me.

Dodatne informacije u vezi sa projektom "Norveška za vas - Crna Gora" zainteresovanima će biti dostupne na sastancima koje će organizovati početkom septembra. Projekat finansira Kraljevina Norveška u ukupnom iznosu od 1,4 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).


RASPORED SASTANAKA

3. septembar - Cetinje, zgrada nekadašnje "Košute" u 10 časova

4. septembar - Žabljak, u zgradi Opštine u 11 časova

5. septembar - Mojkovac, u zgradi Opštine u 11 časova

6. septembar - Andrijevica, u zgradi Opštine u 10 časova