Svedok otkucao Šarićevog druga Amerikancima?

S. Đokić

23. 08. 2019. u 10:25

Сведок откуцао Шарићевог друга Американцима?

Oduzeti kokain Foto Qaduardo Munoy Alvarey

Posle rekordne zaplene kokaina, istražitelji iz SAD ispituju da li je u švercu učestvovao Goran Soković. Jedan od uhapšenih, navodno, tokom ispitivanja "spomenuo" Pljevljaka koji je u bekstvu od 2010.

AMERIČKI istražitelji proveravaju da li je Pljevljak Goran Soković, koji je važio za desnu ruku svog zemljaka Darka Šarića, učestvovao u nabavci 18 tona kokaina koji je pronađen na brodu u Filadelfiji u junu ove godine. Da je Soković umešan u nabavku skupocenog praha, navodno, tokom saslušanja ispričao je jedan od uhapšenih, koji se sumnjiči za ovo krijumčarenje.

Pročitajte još:Uhapšen telohranitelj Šarićevog brata

Na osnovu same izjave uhapšenog, koji ima pravo da se brani kako želi, istražitelji ne mogu da se oslone pa samim tim ni da raspišu poternicu za Sokovićem i na taj način ozvaniče potragu za njim. Navodno, tvrdnje osumnjičenog pokušavaju da provere raznim veštačenjima, a najviše nade polažu u DNK tragove. Tokom zaplene droge policija je izuzela sve tragove, zbog čega sledi provera da li se neki od bioloških podudara sa tragom Sokovića. Pod lupom nije samo ovaj Pljevljak, jer istražitelji veruju da će na ovaj način, razotkriti ko je sve još učestvovao u tansportu kokaina. Prema dosadašnjim informacijama, neki od izuzetih biloških tragova ne podudaraju se sa profilima dosad razotkriveniih krijumčara.

Pročitajte još: POLICIJA ZAPLENILA DROGU I MUNICIJU: "Uvozili" kokain iz Kolumbije, uhapšeno osam osoba

Inače, za Gorana Sokovića javnost je prvi put čula pre skoro deset godina. Važio je tada, kako se navodilo, za za bliskog saradnika Darka Šarića. Nepravosnažnom presudom Višeg suda u Beogradu, njemu je kao jednom od navodnih organizatora kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 godina. Trenutno je u bekstvu, a posle zaplene 1,8 tona kokaina na jahti "Maui" u Urugvaju, Srbija je za njim raspisala poternicu. Po toj poternici je 2010. uhapšen u rodnim Pljevljima, ali je pušten nakon četiri dana jer tada nije postojao sporazum o međusobnom izručenju. Od tada mu se gubi svaki trag.

Goran Soković

Istraga o švercu 18 tona kokaina zaplenjenog u Filadelfiji i dalje traje, a američki istražitelji došli su do podataka da postoji velika sumnja da je jedan od pomoraca sa broda na kojem je u Filadelfiji pronađen milijardu vredan tovar droge, uspeo da izbegne hapšenje. Navodno je reč o pomorcu poreklom iz Kotora.

Do zaplene je došlo na osnovu operativnih podataka kojima su raspolagale nadležne službe SAD.

Prvog dana pretresa pronađeno je šesnaest i po tona kokaina i tada je uhapšeno šest članova posade, od kojih su čak četvorica iz Crne Gore. Tamošnji istražitelji odmah su uhapsili Budvanina Ivana Đuraševića i Fonofavea Tijasagu, koji su radili na brodu. Oni su navodno priznali da su tokom noći dobili nalog da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain.

KAPETAN OSLOBOĐEN

U NASTAVKU akcije uhapšeni su i Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) iz Crne Gore i Lauli Pulu. Kasnije je priveden još jedan državljanin Crne Gore. Kapetan broda brzo je oslobođen svih optužbi i pušten na slobodu. Pronalaženje još tone i po kokaina usledilo je posle saslušanja članova posade broda. Vrednost zaplenjenog kokaina procenjena je na 1,3 milijarde dolara!

Darko Šarić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

тлн

23.08.2019. 18:46

А, онда неко каже, како су црногорци нерадници?! Раде све у "шес'нес", бродовима развлаче...

РОБИА

23.08.2019. 21:38

Организовани су нема шта ! Само да им ие нерадом дочи до пара ! Багра. И своиу би децу уништили само за лову.