ULAZAK policije Albanije na teritoriju Crne Gore na području opštine Andrijevica donelo je nemir. Niz nacionalističkih incidenata pre i posle toga usijao je atomsferu, pa objašnjenje Uprave policije da su to dogovorene aktivnosti, ali ni poseta ministra odbrane Predraga Bošković i policije Mevludina Nuhodžića nisu doprinele smirivanju tenzija. Potom je Demokratski front (DF) saopštio da je "upravo ovaj upad Albanaca pokazao da se vojska i policija ne pitaju o granici Crne Gore i da nisu sposobni da brane zemlju".

PROČITAJTE JOŠ - USIJANA ATMOSFERA U CRNOJ GORI: Uniforme nisu sposobne za odbranu

Ovim povodom se oglasilo Ministarstvo odbrane koje tvrdi da DF i njegovi lideri ovih dana u kontinuitetu vode negativnu kampanju protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, "preko svojih stranačkih saopštenja i njima bliskih medija iz okruženja".

- Cilj im je narušavanje bezbednosti zemlje, narušavanje međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusedskih odnosa sa državama našeg okruženja - saopštavaju iz Ministarstva odbrane.

- Prepoznajemo da je Demokratski front već duže vreme u političkoj agoniji, unutarstranačkom neredu koji ih gura u destrukciju sopstvene države, koju vrlo često ne priznaju i koju bi rado videli kao 27. izbornu jedinicu neke "Velike Srbije" - kažu iz ministarstva.