Slučaj državni udar pred novim zapletom, Specijalno Tužilaštvo širi istragu

M. S.

četvrtak, 22. 08. 2019. u 06:00

Случај државни удар пред новим заплетом, Специјално Тужилаштво шири истрагу
Tužilaštvo, naime, ispituje transakcije u vezi sa Šavivom, Asadom i njihovim saradnicima, bivšim operativcima FBI

SLUČAJ "državni udar", u kome se zbog navodne zavere za nasilno preuzimanje vlasti u Crnoj Gori, dobija novi zaplet. Specijalno državno tužilaštvo zatražilo je izručenje i osumnjičenih Arona Šaviva, nekadašnjeg šefa izborne kampanje Demokratskog fronta, i bivšeg operativca CIA Džozefa Asada od Kipra i njihovih matičnih država, i protiv njih, uz još osam osoba, pokrenuli su finansijsku istragu!

Tužilaštvo, naime, ispituje transakcije u vezi sa Šavivom, Asadom i njihovim saradnicima, bivšim operativcima FBI Joramom Frigom, Ladislavom Karbaljosem, Džonom Džozefom di Paolom, Skotom Rivasom, Horheom Mijarom, i stručnjakom za protivelektronsko delovanje Mateosom Konstantinuom. Kao i ljudima angažovanim za poslove obezbeđenja, Iračanima Runijem Košabom Jukanom al Belatijem i Renijem Košabom Jukanom al Belatijem.

Pročitajte još - SLUČAJ "DRŽAVNI UDAR" U CG: Kriv bez dokaza!

- Sjedinjene Američke Države neće rizikovati da njihovi državljani, koji su radili u obaveštajnim službama, budu u pritvoru stranih država - zato Crnoj Gori nikada neće biti izručen bivši agent američke tajne službe (CIA) Džozef Asad - saopšteno je medijima iz američkog Stejt departmenta.

Dok tužilaštvo unedogled širi istragu oko navodnog prevrata, hapšenja i likvidacije Mila Đukanovića, iz Višeg suda nikako da stigne presuda krivičnog veća sudije Suzane Mugoše, koje je sudilo u ovom predmetu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije