Split: Crnom bojom na spomenik Prvom partizanskom odredu

Tanjug

19. 08. 2019. u 20:22

Сплит: Црном бојом на споменик Првом партизанском одреду

Depositphotos

Spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu u gradskoj četvrti Plokite poliven je danas crnom bojom, a za počioniocem se traga

Spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu u gradskoj četvrti Plokite poliven je danas crnom bojom, a za počioniocem se traga, prenosi Hina.


"Od jednog građanina dobili smo informaciju da je spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu poliven crnom bojom, pa je policija preduzela mere za pronalaženje počinioca", izjavila je portparol Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ana Čepić.

PROČITAJTE JOŠ: USTAŠE DEFILUJU SPLITOM: Grmoglasni pokliči „Za dom spremni“ opet u Hrvatskoj (VIDEO)


Ona je dodala da policija utvrđuje da li je reč o oštećenju spomenika ili samo o polivenoj crnoj boji koja se može oprati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Duplo Golo

19.08.2019. 20:28

E moje ustase, sramotu vam oprati nijedna voda nece, ali vi ni ne znate sta ta rec znaci!

logika

19.08.2019. 20:36

Crna boja odaje privrženost ustašama i njihovim idejama. Tužno i sramno, ali će proći dugo vremena dok se mnogi Hrvati odreknu Pavelića i ostalih ustaša.

Mini

20.08.2019. 14:44

@logika - Proci ce dugo vremena da oni nikad se nece odreci ustastva, iz cistog razloga zato sto nikad nisu bili kaznjeni, kao naprimer Nemci koji su doziveli katarzu posle toga. Naprotiv, Hrvati su nagradjeni, pa bi hteli jos.Nije im dovoljno koliku im dao Tito. Drzava im etnicki skoro pa cista, imaju dugacku obalu, Slavonija je tu da ih nahrani, tako da stvarno nemam predstavu sta oni jos zele?

vladimir

19.08.2019. 20:45

To je i najbolji dokaz da je OGROMNA većina hrvata /90 %/ bila za NDH, u "ustaškim" redovima, a da su Srbi, u partizanskim redovima, oslobadjali Dalmaciju i ostale srpske zemlje, koja podrazumeva i Krajinu!