KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG UTAJE POREZA: Osumnjičeni da su ojadili budžet za pola miliona evra

S. Đ. - M. S.

19. 08. 2019. u 09:04

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗБОГ УТАЈЕ ПОРЕЗА: Осумњичени да су ојадили буџет за пола милиона евра

Ilustracija
Foto: Depositphotos.com

Hercegnovska policija je nadležnom tužiocu podnela krivične prijave protiv jednog pravnog i tri fizička lica, zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore za iznos od 545.520 hiljada evra
HERCEG NOVI - Hercegnovska policija je nadležnom tužiocu podnela krivične prijave protiv jednog pravnog i tri fizička lica, zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore za iznos od 545.520 hiljada evra.

Kako je sopšteno i Uprave policije, sumnja se da su firma „Gorateks kompani d.o.o. Herceg Novi i odgovorno lice Goran Radanović krivičnim delom utaja poreza i doprinosa, kao i krivičnim delom prouzrokovanje stečaja, oštetili budžet za oko 426.000 evra.

Mirko Vujović iz tog grada se se sumnjiči da je utajom poreza i doprinosa u produženom trajanju, kao izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik firme Vusamont d.o.o. Herceg Novi, nanio štetu budžetu za iznos od gotovo 48 hiljada evra, dok se L.A. i B.N. sumnjiče da, kao ulagači kapitala u ortačkoj izgradnji, nisu prikazali oporezivi promet čime su budžet oštetili za nešto više od 70 hiljada evra.

Pročitajte još - Iza brave i poreski inspektori zbog pranja novca i utaje poreza


Iz Uprave policije dodaju da u ovom prenutku proveravaju poslovanje oko 1.000 privrednih društava.

„Podsećamo da su službenici Uprave policije prethodno, dakle u periodu od početka godine do 1. avgusta ove godine, u okviru operativnog projekta „Evazija", koji se odnosi na otkrivanje i procesuiranje krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminaliteta u vezi sa nezakonitostima u postupku likvidacije preduzeća kao i utajom poreza i doprinosa, nadležnim tužiocima podnijeli 134 krivične prijave protiv 156 fizičkih i pravnih lica za 147 krivičnih dela iz ove oblasti kojima je nastala materijalna šteta po budžet Crne Gore od oko 1.520.000 evra, piše u saopštenju policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vlade

19.08.2019. 11:12

TO JE C.GORA ŠTA JE SA POREZOM U RAŠKOJ OBLASTI ,PREŠEVU ,BUJANOVCU,BEOGRADU,...