Prvi slučaj groznice Zapadnog Nila u Severnoj Makedoniji

Tanjug

petak, 16. 08. 2019. u 21:35

Први случај грознице Западног Нила у Северној Македонији

Ilustracija / Foto: Depositphotos

Pacijent zaražen virusom groznice Zapadnog Nila, koji je hospitalizovan na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju u ozbiljnom je stanju sa manifestacijama na centralnom nervnom sistemu
Pacijent zaražen virusom groznice Zapadnog Nila, koji je hospitalizovan na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju u ozbiljnom je stanju sa manifestacijama na centralnom nervnom sistemu, izjavila je direktorka Klinike Milena Stevanović.


To je prvi slučaj groznice Zapadnog Nila u Severnoj Makedoniji, a laboratorijski je potvrđen u Centru za javno zdravlje "Skoplje", prenosi portal A1on.


Stevanović je precizirala da je 66-godišnji muškarac iz Skoplja prvo bio hospitalizovan u Gradskoj opštoj bolnici "8. septembar" gde mu je postavljena dijagnoza bolesti koju prenosi komarci.


Pročitajte još: Batut: Registrovan prvi oboleli od groznice Zapadnog Nila


Ona je dodala da je on zbog pogoršanja zdravstvenog stanja pre sedam dana prebačen na Infektivnu kliniku na ođeljenje intenzivne nege gde je smešten sa dijagnostikovanom upalom mozga i diše uz pomoć aparata.


Pacijent nije bio van zemlje i najverovatnije se zarazio prošlog meseca kada je boravio na planini pored jezera, a prve simptome je osetio krajem jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije