Četiri dana tukao suprugu, dobio 45 dana zatvora

M. S.

16. 08. 2019. u 11:05

Четири дана тукао супругу, добио 45 дана затвора

Foto Depositphotos

Zbog prekršaja Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, u produženom trajanju, predsednik suda Alija Beganović je okrivljenom H.Z. iz Bijelog Polja izrekao kaznu zatvora u trajanju od 45 dana

Zbog prekršaja Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, u produženom trajanju, predsednik suda Alija Beganović je okrivljenom H.Z. iz Bijelog Polja izrekao kaznu zatvora u trajanju od 45 dana i uputio ga na izdržavanje kazne.

H. Z., je suprugu H.S. u kontinuitetu tukao četiri dana zaredom, a ona je slučaj prijavila tek četvrtog dana kada više nije mogla da trpi nasilje.

Ovo je saopšteno iz Suda za prekršaje u Bijelom Polju.

PROČITAJTE JOŠ - Drama na Zvezdari: Majka bebe pretukla muža, pa pretila samoubistvom, policajac krišom ušao u stan i spasao dete

Zakon o zaštiti od nasilja u porodici, predviđa da se za taj prekršaj kazni član porodice, ako upotrebi fizičku silu, bez obzira da li je nastupila telesna povreda drugog člana porodice; preti napadom ili izaziva opasnost koja može prouzrokavati osećaj lične nesigurnosti ili psihički bol drugog člana porodice; verbalno napada, psuje, naziva pogrdnim imenom i na drugi način vređa drugog člana porodice-novčanom kaznom od najmanje trostrukog iznosa minimalne zarade u Crnoj Gori ili kaznom zatvora od najmanje deset dana.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije