POSLE ŠVERCA DROGE NA VOJNOM BRODU: Smenjen komandant Jadrana

M. SEKULOVIĆ

utorak, 13. 08. 2019. u 23:36

ПОСЛЕ ШВЕРЦА ДРОГЕ НА ВОЈНОМ БРОДУ: Смењен командант Јадрана
Posle pronalaženja tovara od 60 kilograma kokaina na školskom brodu Mornarice Crne Gore ''Jadran'“ kapetan korvete Zoran Ivanovski morao je da preda dužnost komandanta broda kapetanu korvete Goranu Pajoviću

Komandant školskog broda-jedrenjaka Mornarice Vojske Crne Gore ''Jadran'', kapetan korvete Zoran Ivanovski, smenjen je sa tog položaja i dužnost komandanta je predao kapetanu korvete Goranu Pajoviću.

To je ''vojni epilog'', velike afere koja je izbila 19 aprila ove godine, posle otkrivanja tovara od 60 kilograma kokaina i dva pištolja obrušenih serijskih brojeva u utrobi ''Jadrana'', koga je na brod uneo jedan uhapšeni podoficir, koji je bio u dosluhu sa kotorskim narko klanovima.

Kokain je trebalo da bude iskrcan na plovidbi ''Jadrana'' do Istanbula i Pireja, koja je na nekoliko dona odložena posle otkrivanja narko tereta...

Zbog sumnje da su umešani u šverc kokaina vrednog više od pet miliona evra u uličnoj prodaji, uhapšeni su podoficiri Duško Radenović i Miloš Kulić i Radomir Osmajić iz Tivta. Za učešće u ovom poslu osumnjičeni su Vladimir Račić i Dejan Rovčanin, koji su u bekstvu.


PROČITAJTE JOŠ: CRNOGORCI DEMANTUJU: Ne koristimo vojna skladišta za kokain

Ivanovski je prvi viši ofocir Vojske Crne Gore koji je snosio odgovornost zbogdogađaja koji je izazvao veliko uznemirenje u javnosti, a interesantno je da je on u maju 2018 godine preuzeo dužnost komandanta ''Jadrana'' upravo od Pajovića.

Zoran Ivanovski će vojnu službu nastaviti u komandi Mornarice VCG u Baru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Aries 71

14.08.2019. 12:14

Ne brine mene njihov kriminal u njihovoj CG, mene brine što je Srbija prepuna crnogorštine, a statistike pokazuju da preko 80% kriminogenih nedela po Srbiji čine crnogorci ili ljudi crnogorskog ( naseljenici po Srbiji posle ww2) porekla. Bilo bi dobro kad bi se i Crnogorci razišli sa Srbijom i Srbima kao i Crna Gora.