PREBIJANjE Adema Gredića (20) iz prigradskog naselja Rasovo u Bijelom Polju, u subotu oko 22.45 pred pekarom u Industrijskoj zoni, kada je zadobio teške povrede - prelom desne ruke i leve noge i naprsnuća desnog i levog zgloba ali i više povreda po glavi, pokušavaju da ispolitizuju.

U trenutku incidenta Gredić je bio sa drugom Admirom Bašićem (20). On tvrdi da su mu prišla dva mladića od kojih je jedan I. Raković iz obližnje Boljanine i napala ga. Međutim, nije znao da kaže zbog čega je napadnut.

Ceo događaj obelodanjen je u ponedeljak veče, a juče se posle objavljivanja video-snimka oglasio Opštinski odbor Bošnjačke stranke, iz koga od policije traže da ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost dvojive mladića ili nešto drugo.

PROČITAJTE I: Dvoje teže povređenih prevezeno u Klinički cenar

- Zabrinjava izjava jednog od napadača, kojeg je Gredić dok je primao udarce, čuo kako viče: "Ubij ga za Bajram" - saopštio je juče na fejsbuk--profilu OO BS Bijelo Polje, čija delegacija će danas posetiti povređenog mladića.

Interesantno je da mladi Gredić, niti njegovi roditelji, novinarima nisu nijednom rečju pomenuli da je Adem pretučen uz nacionalističke povike, ali, iz policije su saopštili da su u toku operativne radnje u vezi sa ovim slučajem.