ASK češlja imovinu

I. D. S.

14. 08. 2019. u 07:44

АСК чешља имовину

Miloš Konatar

Burne reakcije javnosti povodom spiska povlašćenih funkcionera

POVODOM objavljenog spiska funkcionera koji su po povlašćenim uslovima rešili stambeno pitanje, oglasili su se i iz Agencije za sprečavanje korupcije, navodeći da će ispitati da li su neki od činovnika sa liste prekršili Zakon o sprečavanju korupcije. Dodaju da je u toku redovna provera imovinskih kartona u skladu sa godišnjim planom provere u 2019. godini, i da će posebna pažnja prilikom provere biti posvećena kontroli imovinskih kartona.

NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zatražila je da Vlada objavi kompletne podatke: ko je, pod kojim uslovima i na osnovu čije odluke dobio novac iz budžeta. A od premijera Duška Markovića zahtevaju da objasni, zašto je Vlada "poklanjala" stanove funkcionerima koji treba da kontrolišu da li Vlada radi zakonito ili krši prava građana.


PROČITAJTE I: Vojska Crne Gore nabavlja dronove


Potpredsednik GP URA, Miloš Konatar, uputio je otvoreno pismo i u njemu upitao funkcionere da li su znali da je kao rezultat njihove politike od 2014. godine više od 120 lekara napustilo sistem javnog zdravstva. Kao i da li su svesni da većina lekara, profesora i radnika u Crnoj Gori iako dobije stambeni kredit, plaća ratu po tržišnim uslovima od 250 evra pa naviše.

Demokrate će pokrenuti postupak za ukidanje "nezakonitih odluka o dodeli stanova funkcionerima i državnim službenicima". Već su podneli predlog za ocenu ustavnosti Zakona o održavanju stambenih zgrada.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije