Gradnja bulevara od Jaza do Aerodroma Tivat, odnosno rekonstrukcija Jadranske magistrale, počeće sledeće godine, najavio je direktor crnogorske Uprave za saobraćaj Savo Parača za portal CdM.

Projekat je vredan oko 26 miliona evra, a radovi na izgradnji trajaće oko dve godine. Plan je da 16 kilometara puta ima četiri trake, sa razdelnim ostrvima i trotoarima.

“Planirano je da krajem septembra bude raspisan tender, a do kraja ove godine će se znati ko će graditi bulevar Jaz-Tivat. Izrada projekta rekonstrukcije puta od Jaza to Tivta, kojom je predviđena izgradnja bulevara sa četiri trake, u završnoj je fazi”, rekao je Parača.

PROČITAJTE JOŠ -
SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD PODGORICE: Dvoje teže povređenih prevezeno u Klinički cenar

Prema njegovim rečima, planirano je da se rekonstrukcija radi uporedo sa odvijanjem saobraćaja na pomenutoj trasi, jer je drugačije nemoguće.

Izrada tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova teče po procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Parača najavljuje da se i Regionalni vodovod priključio ovom projektu, pa će se i vodovodna mreža (proširenje kapaciteta) raditi uporedo sa bulevarom.

“Regionalni vodovod se priključio jer je i on korisnik kredita EBRD. Vrednost tog projekta je između 10 i 12 miliona evra", naveo je on.

Parača je takođe rekao da je u planu i kompletna rekonstrukcija magistrale od Budve, tačnije od Kamenova do Bara.

"Projektovanje je u završnoj fazi, a tendersku proceduru pokrenućemo s jeseni”, najavio je on.