Prosečna zarada „đetića“ 516 evra

M. D.

četvrtak, 01. 08. 2019. u 06:58

Просечна зарада „ђетића“ 516 евра

Depositphotos

Monstat objavio podatke o visini junskih primanja na području Crne Gore. Primanja porasla u državnoj upravi, sektoru odbrane, građevinarstvu...

PROSEČNA zarada u junu u Crnoj Gori, bez poreza i doprinosa, prema podacima Monstata, iznosila je 516 evra, što je 0,6 odsto više u odnosu na maj.

Prosečna neto zarada u junu je u odnosu na isti mesec prošle godine porasla za jedan odsto, dok je prosečna bruto zarada u junu iznosila 775 evra.

- Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u junu u odnosu na maj pale 0,7 odsto, proizlazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle 1,3 odsto - navedeno je u saopštenju iz Monstata.


PROČITAJTE JOŠ: Za Podgoricu Srbi "ne postoje"!

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u junu su u odnosu na maj porasle u sektorima državna uprava i odbrana 4,9 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 4,1 odsto, obrazovanje 3,4 odsto, administrativne i pomoćne uslužne delatnosti 2,3 odsto, građevinarstvo 1,6 odsto, kao i stručne, naučne i tehničke delatnosti 1,5 odsto.

Zarade su porasle i u sektorima finansijske delatnosti osiguranja 1,4 odsto, snabdevanje vodom, upravljanje otpadom 1,3 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 0,9 odsto, vađenje ruda i kamena 0,8 odsto i ostale uslužne delatnosti 0,4 odsto.

Pad je zabeležen u sektorima informisanje i komunikacije 7,8 odsto, usluge smeštaja i ishrane 4,2 odsto, snabdevanje električnom energijom četiri odsto, saobraćaj i skladištenje 3,4 odsto, prerađivačka industrija dva odsto, poslovanje sa nekretninama 1,3 odsto, umetnost, zabava i rekreacija 0,5 odsto i trgovina na veliko i malo 0,5 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)