MILOŠ Radonjić iz Kotora, navodni pripadnik "kavačkog klana", uhapšen je u četvrtak u Slavonskom Brodu u hotelu u kojem je odseo, zvanično su potvrdili i iz crnogorske policije. Prema prvim nezvaničnim informacijama, uhapšen je zbog krivotvorenja dokumenata. Navodno je pomoću lažnih papira predao zahtev za izdavanje pasoša u Novoj Gradišci.

Pročitajte još: VOĐA "ŠKALjARACA" SASLUŠAN U BEOGRADU: Vukotić dao alibi

- U Crnoj Gori je od strane NCB Interpol Podgorica, po naredbi Specijalnog državnog tužilaštva, za ovim licem raspisana međunarodna poternica radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku, koji se protiv njega vodi, zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga - rekli su iz policije. - Osim toga, on se potražuje i radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri meseca na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Kotoru zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Radonjić je, kako pišu hrvatski mediji, u petak priveden na Županijski sud u Slavonskom Brodu gde mu je određen istražni zatvor.

Inače, ovaj Kotoranin, navodno, visokopozicionirani član takozvanog kavačkog klana, dosad je preživeo već četiri pokušaja atentata. Poslednji se dogodio pre tri godine u junu u Kotoru. On tada policiji nije želeo da otkrije imena osoba koje su pokušale da ga ubiju. Nedugo pre toga bio je meta u kotorskom naselju Dobrota kada su mu, dok je ispred svoje zgrade parkirao automobil, prišla dva muškarca i zapucala u njegovom pravcu. Desetak dana pre toga, na skoro identičan način, ovaj Kotoranin ranjen je u Tivtu.

RASVETLjENE ČETIRI PUCNjAVE

POLICIJA je uspela da rasvetli jednu od četiri pucnjave i to od 27. marta 2016. u Kotoru. Tada je pored Radonjića ranjen i Vojin Stupar. Za ovo delo sumnjiče se navodne vođe "škaljaraca" - Jovan Vukotić i Igor Dedović, te njihov prijatelj Podgoričanin Milić Minja Šaković.