- IAKO je danas svečani trenutak, smatram izuzetno važnim i potrebnim da iskažem i ponovim svoje viđenje i svoj stav, koje imam i kao vernik i kao poštovalac svih verskih zajednica, koje postoje na ovim prostorima. Siguran sam da je to i stav većinskih Berana: saradnja i naša podrška biće isključivo kanonski priznatoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, odnosno Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, na čelu sa mitropolitom Amfilohijem, našim episkopom Joanikijem i njihovim sveštenstvom. U tom pravcu ćemo, kao lokalna samouprava, u okvirima maksimalnih zakonskih mogućnosti pomoći izgradnju Hrama Svetog Simeona Mirotočivog u našem gradu i time pokazati naš odnos prema svetinjama.

Pročitajte još: IZLOŽBA OLDTAJMERA U BERANAMA: Najatraktivniji "starac" od 63 leta

Ovo je u nedelju na svečanoj sednici SO Berane kazao gradonačelnik Dragoslav Šćekić, ističući da je "i ove godine Opština Berane, sa velikim zadovoljstvom, a u saradnji sa Islamskom zajednicom i uvaženim imamom Rahimom Muratovićem organizovala iftar za naše sugrađane islamske veroispovesti".

Pročitajte još: Berane: Osveta zbog poraza?!

- Naš suživot predstavlja najveće bogatstvo naših multietničkih Berana, na koje, bez obzira na političku ili bilo koju pripadnost, moramo biti ponosni. Prepoznati smo kao sredina ljubavi, tolerancije, zajedničkog života, skladnih međunacionalnih odnosa. Osuđivali smo i osuđujemo svaki vid nasilja, ma od koga dolazio i bilo u kom pravcu da je usmeren. U našem gradu ima mesta za sve ljude dobre volje kojima su Berane i naša država u srcu - kazao je Šćekić, ističući da su Berane i u trenutku održavanja svečane sednice, veliko gradilište, gde se izvode brojni radovi i uz velika ulaganja Evropske unije.

POČAST

BERANCI su u nedelju dobili još dvojicu počasnih građana, kojima su uručene povelje i ključevi grada. Posle Dragana Nikolića i Milene Dravić, kao i bivšeg predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, počasni građani Berana postali su predsednik FS CG i proslavljeni fudbalski as Dejan Savićević i generalni sekretar FS CG Momir Đurđevac.