POSLE PREVARE SA RUSKIM PRANKERIMA: Planom protiv dezinformacija Zaev menja telefone

M. Stančić

subota, 20. 07. 2019. u 21:00

ПОСЛЕ ПРЕВАРЕ СА РУСКИМ ПРАНКЕРИМА: Планом против дезинформација Заев мења телефоне

Zoran Zaev, foto Vlada RSM

Nakon skandalozne odužene jednogodišnje prevare predsednika RSM „u nastavcima“ Uvedene nove mere za ojačavanje bezbednosti komunikacija ne samo premijera
SKOPLjE

OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“

U zadocneloj reakciji na provaljenu režiranu prevaru ruskih prankera, predsednika Vlade Republike Severne Makedonije (RSM) Zorana Zaeva, „u okviru Kabineta premijera, promenjen je deo tehničkih uređaja, uključujući i mobilne telefone i brojevi mobilnih telefona premijera i dela njegovih saradnika“, saopšteno je u subotu u Skoplju.


Pročitajte još: Kako su Vovan i Leksus nasamarili Zorana Zaeva


U tom iznuđenom potezu, posle skandalozne odužene jednogodišnje prevare Zaeva „u nastavcima“, od strane ruskih prankera Vovana - Vladimira Kuznjecova i Leksusa - Alekseja Toljarova, u Vladi RSM su očekivano uvedene nove mere za ojačavanje bezbednosti komunikacija ne samo premijera. Uz promenu brojeva telefona premijera i njegovih saradnika, kako je najavljeno, biće promenjen i deo tog neopreznog saradničkog tima Zaeva.


Pročitajte još: Zaev otkazao sastanak lidera makedonskih stranaka


Ruski prankeri su u „opuštenim“ okolnosti nesmetano sa Zaevom telefonom učestalo „ćaskali“ predstavljajući se kao ukrajinski predsednik Petro Porošenko i generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg.

Iz Vlade u Skoplju u subotu je saopšteno da je u toku „unapređenje protokola i pravila zakazivanja sastanaka i sprovođenja telefonskih razgovora u Kabinetu, u cilju da se obezbedi visok nivo provera i zaštite komunikacija premijera“.

- Premijer je napravio i analizu profesionalnosti i efikasnosti angažmana svojih savetnika i saradnika, na osnovu čega će se delu angažovanih lica zahvaliti na dosadašnjoj saradnji, precizira se u vladinom saopštenju, bez navođenja imena smenjenihn

Dodatno se ukazuje da „saglasno majavi za odlučno suprotstavljanje i osujećivanje dezinformacija sa napadima na demokratiju u zemlji, Kabinet premijera priprema opsežan Plan za odlučnu akciju protiv širenja dezinformacija čija će prva verzija uskoro biti predstavljena javnosti, a potom i konsultovana sa zainteresovanim činiocima i sa strateškim partnerima zemlje“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)